English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
 • March 2023
  Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  <<  <   >  >>
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31    
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Pentru cei ce vor sa devina mai slabi, mai sanatosi
09/26/10

Mai slab, mai sanatos

Astazi am deschis grupul privat Mai slab, mai sanatos, in care va invit.

Mai jos apare primul anunt din grup, cu modul de participare pe cirip si twitter.

Va astept!

Bun venit in grupul celor care vor sa devina mai slabi si mai sanatosi!

Nu neaparat pentru ca tocmai a inceput si la noi emisiunea Biggest Loser, dar am constientizat acum, inca o data, ce departe sunt de vremea cand mergeam mult, alergam, inotam, jucam volei si cate kilograme si lipsa de energie s-au acumulat - pe langa ani, desigur:)

Asa incat, propun celor care vor sa devina mai slabi si mai sanatosi, sa ne ajutam si incurajam reciproc.

Aderarea la grup se poate face:

 • online pe pagina grupului, dupa autentificare cu contul cirip sau twitter
 • prin SMS cu textul maislab la 1210
 • prin participare pe twitter, trimitand mesaje cu tagul #maislab.

Discutam despre meniuri sanatoase, miscare, ne facem impreuna planuri de a deveni mai slabi si mai sanatosi.

Intr-un prim mesaj cu tagul #intro ne anuntam greutatea curenta, inaltimea, (varsta, ) si la ce greutate vrem sa ajungem la 1 martie 2011.

Raportam zilnic ce mancam, cat ne miscam si saptamanal greutatea la care am ajuns.

Sa incercam sa facem acest lucru cel putin pana la inceputul primaverii, pana la 1 martie 2011.

Castigul e sanatatea!

Putem publica poze cu noi, meniuri, clipuri cu activitatile sportive.

Vom avea propuneri de meniuri cu specificare numar calorii, posibil a se primi prin SMS.

Curand fiecare va primi un feedback saptamanal de la un medic si un trainer.

Vom incerca sa realizam un contact si cu firme specifice.

Vom face un clasament al participantilor, cu evolutia greutatii.

Propuneri sunt binevenite.

Carmen

Becoming thinner :)

Posted by Carmen at 09:08:19 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Invitatie la seminarul de mobile marketing din 30 septembrie, Timisoara
09/23/10
Compania Voxline Communication continua seria de seminarii dedicata mediului de comunicare mobil, impreuna cu Timsoft, prin organizarea unui nou eveniment “Cum sa dezvolti cu succes o campanie de mobile marketing”. Seminarul sprijina oamenii de marketing din companii si din agentiile de publicitate din Timisoara si le ofera, pe 30 septembrie la Hotel Delpack, posibilitatea de a afla ce presupune comunicarea in mediul mobil, care sunt cele mai potrivite strategii de interactiune cu utilizatorii si cum pot fi masurate eforturile de promovare in acest mediu.

Evenimentul va aborda principalele atuuri ale canalului mobil: crearea unei experiente de brand interactive, intretinerea unui dialog instant si bi-directional cu consumatorul si segmentarea eficienta a audientei.

Participantii vor avea ocazia de a afla de la Dan Virtopeanu (General Manager Voxline Communication), Carmen Holotescu (Director Timsoft) si Dan Holotescu (administrator Timsoft) care sunt caracteristicile programelor de marketing mobil, cum pot fi stabilite obiective realiste de comunicare in acest mediu si cum sa planifice o campanie eficienta de mobile marketing. Cei trei specialisti vor oferi de asemenea informatii despre segmentarea corecta a audientei, integrarea cu succes a canalului de comunicare mobil in mixul de marketing si masurarea si analizarea corecta a campaniei.

“Dupa 2 editii de succes in Bucuresti, am ales sa facem pasul urmator si sa deschidem seminarul specialistilor din toata tara, interesati de valorificarea mediului mobil. Timisoara este astfel o prima alegere fireasca, comunitatea practicienilor in comunicare si new media creste aici simtitor iar interesul este mare. Impreuna cu partenerii nostri Carmen Holotescu si Dan Holotescu vom trece in revista toate optiunile de implementare a unei campanii de marketing mobil in Romania adaptata la conditiile actuale ale pietei”, spune Dan Virtopeanu, General Manager Voxline Communication.

Mai multe informatii despre eveniment sunt de asemenea disponibile la adresa http://seminar.voxline.ro.

Accesul la seminar se face pe baza de invitatie solicitata catre organizator la urmatoarea adresa: http://seminar.voxline.ro.

Inscrierea se poate face si printr-un SMS cu textul seminar la 1210 - dupa care va vom suna noi pentru confirmare.

Va asteptam! Posted by Carmen at 11:13:46 am into the following categories: Proiecte la Timsoft


Lansare Clientfidel.net de catre Timsoft si Voxline - Comunicat de presa
05/17/10

Comunicat de presa

Avansul tehnologic a influentat inevitabil comunicarea in societate. Companiile au nevoie acum, mai mult ca oricand, de instrumente simple, rapide si eficiente de a interactiona cu clientii sai. In acest sens, companiile Timsoft si Voxline Communication au dezvoltat Clientfidel, o solutie simpla si prietenoasa prin care o companie poate pastra legatura cu publicul sau, utilizand cel mai raspandit canal de comunicare din Romania: telefonia mobila.

Solutia Clientfidel.net permite comunicarea bidirectionala cu clientii, printr-o platforma online simplu de folosit, ce presupune trimiterea unor mesaje personalizate, legate de produse sau servicii noi, prin SMS, catre o baza de date configurabila. De asemenea, se pot crea sondaje si quizuri la care se poate raspunde prin SMS. ClientFidel.net ofera totodata rapoarte si analize legate de demografia si comunicarea grupului. Platforma permite micro-plati, rezervari/programari si realizarea de livestreaming de la diverse evenimente.
Clientfidel ofera un spatiu web personalizat, o baza de date securizata, un set de instrumente de filtare a informatiilor, o secretara virtuala, un robot de mesagerie, un mecanism de expediere a mesajelor text, totul pus gratuit la dispozitia companiilor care doresc un contact direct cu clientul si nevoile lui. Clientfidel este totodata economic; permite gestionarea cu mare usurinta a bugetului unei campanii de marketing mobil, prin plata consumului propriu-zis de SMS-uri trimise catre grup, anunta Bogdan Apostol, Business Development Manager, Voxline Communication.
Aplicatia Clientfidel este dedicata unui public variat, precum organizatii, companii, politicieni, institutii culturale si de invatamant, artisti, mass-media, medici, banci, restaurante, etc. Acestia isi pot fideliza clientii / fanii / partenerii prin grupuri dedicate, in care interactiunea se poate realiza prin SMS sau online spune Carmen Holotescu, Director Timsoft.
Membrii pot adera la aceste grupuri fie prin SMS la numarul 1210 (tarif 0,15 Euro + TVA) fie online la adresa ClientFidel.net. Mai multe detalii despre aceasta aplicatie sunt disponibile pe ClientFidel.net.

Despre Timsoft
Timsoft este o firma de software avand sediul in Timisoara, specializata in eLearning, aplicatii web si mobile. Firma a dezvoltat medii de invatare/colaborare online, precum si cursuri online pentru universitati, firme si persoane individuale. Participa la proiecte europene legate de noi tehnologii educationale si social learning. A implementat singurul sistem de parcare prin SMS din Romania, ce functioneaza de 3 ani in Timisoara si Oradea. A lansat in urma cu 2 ani platforma de microblogging cirip.ro, special proiectata pentru educatie si business, aflata in Top 100 Tools for Learning 2009. Timsoft dezvolta de asemenea aplicatii pebtru banci, de monitorizare pentru firme de curierat si coletarie sau de e-commerce se afla de asemenea in portofoliul firmei.

Despre Voxline Communication
Voxline Communication este o companie infiintata in 1998 cu capital francez, beneficiind chiar de la inceput de suport tehnic si know-how vest european in domeniul serviciilor de telecomunicatii cu valoare adaugata si a serviciior interactive.
In cei peste 12 ani de activitate pe piata romaneasca, Voxline a inregistrat numeroase premiere, dintre care putem mentiona: in 2002 a fost primul operator alternativ care a demarat servicii de telecomunicatii pe suport sms si voce in retelele mobile; in 2004 Voxline a dezvoltat aplicatia primei campanii de mobile marketing din Romania, pentru brandul Chipita; iar in 2005 devine primul operator de servicii cu valoare adaugata care obtine certificarea de calitate ISO 9001:2000 eliberata de catre TUV Thuringen.
Serviciile oferite de Voxline Communication acopera o gama larga de aplicatii de mobile marketing (campanii de trimitere si receptionare mesaje sms, mobile advergames), call center (numere normale si numere verzi), aplicatii web (site-uri de promotie, flash advergames), servicii de microplati prin intermediul telefoniei mobile si servicii cu valoare adaugata (televoturi, concursuri, continut digital).
Printre clientii pentru care Voxline Communication care a derulat campanii de-a lungul timpului se numara jucatori importanti de pe piata locala, precum: Quadrant Amroq Beverages (Pepsi), Star Foods (Lays), JTI (Winston), Unilever (Dove, Cif&Domestos), Chipita Romania, URBB (Carlsberg, Tuborg), Western Union, Duracell, Braun, Dr. Oetker (Pizza Ristorante, Pudding), Fabryo (Savana), Wrigley, Farmec, LG, Prodal 94 (Stalinskaya, Wembley), Porsche Romania.

Posted by Carmen at 09:37:22 am into the following categories: Proiecte la Timsoft


Notele din weekend de pe Cirip.ro
2010-05-16

Sambata,15 Mai 2010 08:52:26 - O zi de sambata cat mai frumoasa!


Sambata,15 Mai 2010 17:51:43 - Sa participam si noi la http://timisoara.orasulciteste.ro.

Sambata,15 Mai 2010 18:07:52 - "Romanians can't make a bad film. It's, like, illegal in their country. Or at least not in their DNA." in LA Times http://url.ie/6655 [+].
Sambata,15 Mai 2010 19:31:47 - Despre ActivityStrea.ms - format open adoptat de Facebook, MySpace, Windows Live sxsw.com/node/4909.
data="http://www.timsoft.ro/images/weblog/dewplayer.swf?son=http://audio.sxsw.com/2010/podcasts/Interactive/2010-03-13/ActivityStreams-Is-It-Getting-Streamy-In-Here.mp3"
bgcolor="#fff" height="20" width="200">

Sambata,15 Mai 2010 22:02:08 - 18-23: Viborg se distanteaza in cateva minute, speram demonstratia sa vina de la Oltchim.
Sambata,15 Mai 2010 22:16:38 - Superb gol Anastasiia Pidpalova! Ma uit pe http://www.csoltchim.com/, pare cea mai inalta din echipa - 1.90m.
Sambata,15 Mai 2010 22:20:04 - Egalitate la 28! Si la 29, 30, 31!
Sambata,15 Mai 2010 22:30:08 - Haideti fetelor, o victorie la un gol ar fi superba! ... Din pacate Viborg castiga cu un gol. Oricum, bravo Oltchim, au luptat exemplar!
Duminica,16 Mai 2010 13:02:10 - @Gabriela Cutremurator clip - apare si la dotsub si e tradus in romana:

Duminica,16 Mai 2010 13:37:07 - Sa facem si noi un prezi Bloom-cirip cu capitolul 4.3 din articol http://url.ie/66dt, @Gabriela .

Posted by Carmen at 21:56:49 into the following categories: Proiecte la Timsoft


Cirip este echipa finalista rezerva la Seedcamp Zagreb
02/08/10
Cirip este echipa rezerva pentru Seedcamp Zagreb - sa speram ca vom merge.

Update: Tocmai am primit vestea ca mergem la Seedcamp Zagreb ca echipa finalista. Sa fie cu noroc!

Posted by Carmen at 03:56:49 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


20 de ani de la Revolutie
12/17/09
20 de ani de la Revolutie

Va invit in grupul Cirip 20 de ani de la Revolutie, in care sa impartasim amintiri, marturii, opinii, sperante - de atunci si de acum; de asemenea relatari de la evenimentele dedicate si linkurile spre insemnarile ce le scrieti pe bloguri despre Revolutie.

Mesajele pot fi text sau multimedia.

Aderarea la grup:

 • dupa autentificare cu cont:
  • cirip
  • twitter
 • cu SMS cu text
ro89 mesaj la 1210 - pentru Orange/Vodafone.
Sunt agregate si mesajele cu tag-ul #ro89 de pe twitter.

Vezi Anunturi, Wall, mesajele pe aripi de .

Proiect sustinut de

Posted by Carmen at 06:31:32 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Evenimente, Microblogging


Raspunde prin SMS la un quiz de 5 intrebari pentru a participa gratuit la Conferinta Marketing Essence 2009
11/18/09
Cirip.ro este unul dintre partenerii online ai Conferintei Marketing Essence 2009, care se va desfasura sambata, 21 noiembrie, la Targu Mures.

Adera la grupul cirip.ro/pro/me09 dedicat evenimentului:
 • dupa autentificare cu contul de cirip sau twitter, sau cu
 • SMS la 1210 cu textul
me09

Vei putea urmari conferinta prin mesaje/imagini/videostreaming ce vor trimite live si poti interactiona cu organizatori, speakeri, participanti. Asculta noutatile prezentate in grup de Daniela Suhanea, din echipa organizatoare.

Cirip.ro va sponsoriza deplasarea si participarea a 2 studenti din Timisoara.

Daca esti student la o universitate din Timisoara si vrei sa iti sponsorizam deplasarea si participarea, trebuie sa raspunzi corect, prin SMS, la cel putin 4 din cele 5 intrebari ale unui quiz.

Am pregatit un numar mai mare de intrebari, din care se selecteaza aleatoriu cate 5 pentru fiecare respondent.

Intrebarile se refera la conferinta, organizatori, speakeri - ca sa stii sa raspunzi, vezi prezentarea conferintei la educatie.inmures.ro/despre-conferinta.html.

Lansezi quizul trimitand la 1210 mesajul:
q
Lansare quiz
Vei primi 5 intrebari, de forma:
Intrebare
La fiecare vei raspunde prin cate un SMS la 1210 cu textul
q l
unde l este litera variantei corecte.
Raspuns
Dupa cele 5 raspunsuri, vei primi un mesaj cu numarul de raspunsuri corecte.
Raspunsuri corecte

Daca ai dat cel putin 4 raspunsuri corecte, vei fi pe lista din care se vor selecta prin tragere la sorti cei 2 participanti.

Participa la quiz pana maine, la orele 4pm.

Participarea presupune trimiterea a 6 SMS-uri, din una din retelele Orange sau Vodafone; pret SMS: 0.1 euro + TVA.

Platforma cirip.ro, pe langa o serie de alte facilitati, ca embed de obiecte multimedia, creare de sondaje, permite si crearea de quiz-uri, utilizate in educatie sau pentru promovarea uner servicii/produse.

Posted by Carmen at 10:03:20 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Evenimente, Microblogging


Proiect socio-cultural Teatrul Masca-Cirip.ro
10/25/09

Insemnare preluata de pe blogul Teatrului Masca.

Luni, 26 octombrie, Teatrul Masca invita elevii hipoacuzici ai Scolii nr. 1 din Bucuresti la spectacolul “CLOVNII”. La finalul spectacolului copiii vor primi produse oferite de KFC, ca premiu al sectiunii Microblogging, din cadrul primei editii a Olimpiadei 2.0. Teatrul Masca reia seria proiectelor socio-culturale dedicate copiilor cu deficienta de auz, pregatind cateva alte evenimente pe parcursul stagiunii care aniverseaza 20 de ani de existenta.

clovnii 1

Olimpiada 2.0, organizata de PR365 si avand ca sponsor KFC, a fost o competitie online cu scopul de a pune în valoare abilitătile pe care participantii le au în domeniul relatiilor publice si sa încurajeze creativitatea, obisnuinta unei documentări corecte, interactivitatea si persuasiunea realizată inteligent si situată în normele bunului simt. 

Prima editie a avut loc in perioada 17 august – 4 septembrie 2009, Marele Premiu, un voucher KFC in valoare de 800 RON fiind acordat comunitatii Cirip.ro, partener online al Teatrului Masca.

Evenimentul, care va incepe de la ora 10.30 va fi transmis online pe site-ul www.masca.ro, precum si pe cele ale partenerilor, cirip.ro/u/mascateatru si  www.pr365.ro.

Parteneri:
Cirip.ro
PR354
KFC
Smart FM
Radio Bucuresti
Port.ro
Sapte Seri
Acasa.ro

Multumim, dragi prieteni, pentru bucuria ce o veti aduce copiilor cu spectacolul de maine, il vom urmari online la cirip.ro/u/mascateatru!

Posted by Carmen at 07:53:42 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Olimpiada 2.0: patri - Premiul 2, iar comunitatea Cirip.ro - Marele premiu
09/19/09

Intre 17 august si 4 septembrie s-a desfasurat Olimpiada 2.0, "o competiție online destinata tuturor celor interesați de domeniul relațiilor publice", organizata de KFC Romania si Project 365 Communication.

Proba Microblogging s-a derulat pe Twitter si Cirip.ro; de pe Cirip.ro au participat: metaphor, patri, profu.info si stefan.c; vezi mesajele lor si reactiile la aceastea.

Mesajele inspirate si utilizarea creativa a obiectelor multimedia, interactiunea realizata cu ceilalti membri, facilitatile platformei au adus comunitatii Cirip.ro Marele Premiu - anuntat de Sorin Tudor, in urma cu cateva ore - multumiri juriului!

"Comunitatea Cirip.ro, pentru modul inovativ în care a demonstrat ca microbloggingul poate fi folosit în cadrul comunicării online." 

Felicitari pentru metaphor, patri, profu.info si stefan.c si pentru intreaga comunitate Cirip.ro!

De asemenea, patri a luat premiul 2 la microblogging - patri e foarte tanara, abia a inceput clasa a zecea, la Informatica - felicitari inca o data! 

Ii includ mai jos mesajele din concurs, ce denota interes, informare, creativitate - contin clipuri, imagini, un sondaj derulat prin SMS:

Felicitari tuturor castigatorilor si sa speram ca pentru toti concursul se va dovedi un exercitiu util.

Posted by Carmen at 01:16:16 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Posibilitate de autentificare pe cirip cu cont twitter. Coincidente bizare
08/06/09

In urma cu o ora si jumatate am introdus posibilitatea de autentificare pe cirip.ro cu contul de twitter - desigur aceasta autentificare se va face de cei ce nu si-au creat cont pe cirip:

Autentificare pe cirip cu cont twitter

Puteti deci accesa, testa, utiliza toate facilitatile cirip, utilizand contul creat pe twitter.

Opiniile referitoare la aceasta optiune sunt binevenite.

Twitter e insa nefunctional de mai mult de o ora.

Ciudat este ca au fost probleme la lucrul cu Bloglines, iar statusul pe Facebook nu s-a putut actualiza la un moment dat; nu functioneaza nici delicious, tweetback si desigur alte multe site-uri ce lucreaza cu API-ul twitter.

Update: o ipoteza interesanta: tinta atacurilor D0S a fost un anume user twitter/Facebook - via Jane Hart.

Posted by Carmen at 06:30:39 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Interviu2.0 pentru Internship PR2.0
07/18/09

Magda Halus, participanta la Internship PR2.0, derulat de Sorin Tudor, a avut amabilitatea de a-mi adresa cateva intrebari.

Mi-am spus sa ma apropii de tema stagiului si dand raspunsuri multimedia pe cirip.ro, utilizand cateva retele sociale specifice. 

Raspunsurile folosesc tagul #interviu1 si le-am reprodus mai jos:

:: Vineri,17 Iulie 2009 12:19:49 - Incerc sa raspund la #interviu1 adresat de http://twitter.com/MagdaHalus, participanta la Internship PR2.0 http://url.ie/22n1 [+], organizat de @Sorin_Tudor - multumesc.

:: Vineri,17 Iulie 2009 12:39:45 - Raspuns la intrebarea 1. Ce influenţă a avut, din punctul de vedere al comunicării, dezvoltarea puternică a reţelelor sociale din România asupra cursurilor pe care le susţineţi? #interviu1

:: Vineri,17 Iulie 2009 13:40:07 - Raspuns la intrebarile 2, 3 despre reactii in mediul online/social media. #interviu1 clip vocaroo

:: Vineri,17 Iulie 2009 14:15:57 - Raspuns 1 la intrebarea 4: Beneficii aduse de microblogging in comunicare fata de celelalte retele sociale: informare/interactiune in timp-real, globala, dincolo de bariere lingvistice si geografice, creare Personal Learning Network, diversitate mijloace de interactiune cu flux informatie (online, extensii, mobil, SMS, IM, mashups, etc), integrare cu celelalte tehnologii Web2.0. #interviu1 Metafore ale participantilor la cursul de microblogging http://tinyurl.com/ciripro .

:: Vineri,17 Iulie 2009 15:16:44 - Raspuns 2 la intrebarea 4: Beneficii aduse de microblogging - in educatie #interviu1

    

  

:: Vineri,17 Iulie 2009 15:40:03 - Raspuns 3 la intrebarea 4: Beneficii aduse de microblogging - Cirip in educatie #interviu1         

Vineri,17 Iulie 2009 15:43:17 - Raspuns 4 la intrebarea 4: Beneficii aduse de microblogging - Cirip in business #interviu1       Vineri,17 Iulie 2009 18:03:52 - Raspuns la intrebarea 5: Care preconizaţi că va fi numărul de utilizatori Cirip.ro la final de 2009? #interviu1
      ;  

:: Vineri,17 Iulie 2009 20:54:05 - Raspuns intrebare 6: Date profil utilizatori Cirip apar pe blog; cum putem explora: #interviu1 (clip creat cu Capture Fox, screencastle.com nu functioneaza bine)

Posted by Carmen at 11:24:08 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Logo Cirip pe lista platformelor de microblogging indexate de twingly
06/23/09

Cirip.eu is indexed by twingly

Twingly este unul dintre cele mai cunoscute motoarele de cautare pentru bloguri, realizat de o firma din Suedia.

In ianuarie a fost adaugata facilitatea de cautare in microbloguri - vezi anunt, iar din martie si Cirip.ro e indexat.

De 3 zile si logo-ul Cirip apare la lista  platformelor de microblogging indexate:

Cirip pe lista twingly

Vezi cautarea cu twingly la pagina Cirip / Harta.

Posted by Carmen at 11:24:52 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


IT Congress powered by Cirip.ro
05/26/09

IT Congress 2009 reuneşte la Timişoara “greii” IT-ului mondial

Pentru prima dată în România, zece producători IT participă în mod direct în cadrul aceluiaşi eveniment.Cisco, HP, Intel, Lenovo, Microsoft, Netapp, Novell, Oracle, Sun şi VMware îşi unesc forţele la IT Congress 2009, în Timişoara, cu scopul comun de relaţionare directă cu utilizatorul final.

În acest context, zece jucători de vârf ai industriei IT mondiale vin să prezinte soluţii pentru condiţiile economice actuale, în cadrul IT Congress 2009, organizat în perioada 26-28 mai 2009, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. - vezi prezentare IT Congress.

Pe parcursul celor 3 zile ale conferintei, prin intermediul unei aplicatii special dezvoltate in cadrul platformei de microblogging Cirip.ro, prin SMS, participantii:

 • aleg focus grupul la care vor sa participe
 • primesc notificari asupra evenimentelor
 • trimit intrebari in timpul prezentarilor
 • voteaza prezentarile.

IT Congress powered by Cirip.ro

Toata interactiunea apare si online, in cadrul unui grup privat Cirip.ro, prin intermediul caruia participantii si organizatorii pot comunica si dupa eveniment.

Aplicatia speciala pentru evenimente, integrata Cirip.ro, va fi utilizata in curand si in derularea altor evenimente de anvergura.

Posted by Carmen at 07:43:59 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Se pot crea sondaje pe Cirip.ro
04/21/09

Pe platforma de microblogging Cirip.ro, pentru grupurile biz, exista de mai multe luni posibilitatea de a crea sondaje.

In timpul Conferintei Mobile Marketing, organizata de Evensys si Cristi Manafu, am derulat un astfel de sondaj, la care cei prezenti au raspuns prin SMS:

Sunteti interesat sa participati la o noua editie Mobile Marketing?

postat Marti,14 Octombrie 2008 16:44:27  prin web

Pentru Da Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1001
Pentru Nu Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1002
Pentru Nu stiu Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1003

Rezultate

Da 86% 85.71%
Nu 7% 7.14%
Nu stiu 7% 7.14%

De astazi orice ciripitor isi poate crea propriile sondaje, la optiunea Cuib/Sondajele mele; se pot edita:

 • titlul, 
 • optiunile - pot fi oricate, 
 • mesajul ce se trimite ca raspuns la votarea prin SMS.

Apreciem ca este prima platforma de microblogging cu aceasta facilititate - va rog sa-mi spuneti daca stiti alta.

Ca exemplu, sondajul creat de Cip:

Cip Cip: Cu cine vei vota anul acesta la alegerile prezidentiale ?

postat Marti,21 Aprilie 2009 19:17:29  prin web

Pentru Traian Băsescu Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1004
Pentru Principele Radu Duda Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1005
Pentru Crin Antonescu Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1006
Pentru Mircea Geoană Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1007
Pentru Nu voi merge la vot Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1008
Pentru Altcineva Trimite SMS la 1210 cu mesajul 1009

Rezultate

Traian Băsescu 38% 37.5%
Principele Radu Duda 25% 25%
Crin Antonescu 25% 25%
Mircea Geoană 13% 12.5%
Nu voi merge la vot 0% 0%
Altcineva 0% 0%

Valabil in Orange/Vodafone. Pret SMS: 0.1 euro + TVA
In zilele urmatoare vom definitiva:
 • votare si online - acum posibila doar prin SMS
 • specificare perioada cand sondajul sa fie activ
 • specificare vot unic sau multiplu de la acelasi user/numar mobil
 • specificare categorie sondaj - asa cum se poate specifica acum categorie microblog/grup
 • export rezultate sondaj cu widget pe site/blog
 • sectiune Sondaje active in meniul cirip.ro.

Utilitatea sondajelor este multipla:

 • pot avea un caracter personal sau sa vizeze aspecte sociale, culturale, economice, educationale, politice, etc.
 • pot sa fie active o perioada mai lunga sau 
 • sa fie create in timp-real la un concert, emisiune, conferinta, prezentare de produse, eveniment, workshop: fanii / tele/radio/spectatorii / participantii sau cei ce urmaresc de la distanta vor putea vota online sau prin SMS, cu proiectarea in timp real a rezultatelor
 • la cursuri/traininguri se poate raspunde prin SMS la intrebarile cu mai multe variante - cursurile/trainingurile vor avea un grup asociat pentru derularea blended
 • in cadrul grupurilor moderatorul sau oricare membru pot crea sondaje pentru a afla opiniile sau a decide asupra unei variante.

Opinii sunt binevenite.

Posted by Carmen at 09:39:15 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Obiecte multimedia incluse in mesajele de pe Cirip.ro
04/13/09

In lucru un articol despre integrarea obiectelor multimedia in mesajele de pe cirip.ro - mai am de completat utilizari si pozitia in Top 100 Tools for Learning 2008,.

Completari sunt binevenite.

Formularul pentru trimiterea mesajelor a fost modificat, grupandu-se obiectele pe categorii:

Posted by Carmen at 02:56:28 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Au fost implementate tag-urile la Cirip.ro
04/10/09

Marcarea notelor Cirip.ro prin tag-uri de forma #tag, permite mai simpla regasire a notelor cu un astfel de tag ale userului respectiv sau ale tuturor, prin prezenta unui link ce conduce la afisarea acestora.

Carmen Holotescu:

Reima Al-Jarf despre Sharepoint la KSU Faculty. #else09

saptamana trecuta prin web pentru 221 ciripitori

Daca si pana acum note au fost astfel marcate, ele puteau fi regasite doar cautand sirul respectiv in formularul de cautare ( ceea ce este posibil si la twitter, unde nu apare link pentru tag-uri ).

Tagurile echivaleaza deci cu categoriile de la bloguri.

Se pot urmari tagurile de top ( generale) si ale unui user la orice microblog - ex cirip.ro/u/cami13.

Top tag   Tagurile mele
#couchsurfing
#verifiable
#idea
#toamna
#carte10
#else09
#nsotu
#pman
#asakid
#eventsong
#conferinta
#twitter
#web

Prezenta tagurilor permite organizarea notelor pe microblog, dar si a mesajelor intr-un grup - de exemplu in care se deruleaza un curs online sau un training pentru o firma sau de colaborare pentru o organizatie.

Posted by Carmen at 04:21:04 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Cirip.ro integreaza microbloggingul cu marketingul online si prin SMS
03/26/09

Cirip.ro,  platforma de microblogging, care recent, in 17 martie a implinit 1 an, proiectata pentru educatie si business, a adus cateva inovatii:

Grupuri Biz pentru artisti

Construieste-ti fan club-ul mobilFanii pot opta pentru a primi mesaje de la tine online, prin SMS sau IM legate de:
- evenimente - afisate si online ca timeline si Google Maps
- promotii
- sondaje - se poate vota online si prin SMS.Fanii pot trimite SMS-uri pentru:
- a vota piese
- a participa la promotii
- a rezerva / cumpara bilete la concerte.Fanii pot, in schimb, castiga premii ca: CD-uri, tricouri, bilete la concerte.

Trimite mesaje fanilor si asculta ce au de spus.

Sondaje in concertele tale LIVE!

Fanii pot comenta, trimite fotografii sau vota in cadrul sondajelor tale.

Grupuri biz pentru organizatii / firme:

Grupul tau poate fi o lista mobila.
Membrii grupului iti urmaresc anunturile online si pot opta pentru a le primi si prin SMS.
Pot primi cupoane mobile, pe care le vor folosi la achizitionarea produselor/serviciilor tale sau pentru a participa la evenimentele organizate.
Poti trimite mesaje personalizate prin SMS tuturor membrilor grupului sau anumitor categorii din grup, pentru informare asupra unor evenimente sau remindere pentru cei inscrisi.
Comunicarea se poate realiza si cu parteneri/clienti care nu au cont pe cirip.ro.
Evenimentele tale pot fi LIVE!
In timpul evenimentelor, participantii pot vota sondaje in timp real, pot trimite intrebari / comentarii speakeri-lor online - sub forma de text sau mesaj video - sau prin SMS.Fluxul fiecarui eveniment poate fi importat pe site-uri/bloguri partenere prin widget.Se poate prelua feedback de la participanti dupa terminarea evenimentului, online sau prin SMS.

La utilizatorii de pana acum ai grupurilor biz:

 • firma de publicitate
 • cabinete medicale/stomatologice
 • candidati in alegerile parlamentare
 • firme de transport
 • ateliere de reparatii auto,

se adauga astazi:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul National Timisoara porneste campania SMS:
trimite textul
teatrutm
la 1210 (Orange/Vodafone) si vei intra in clubul Teatrului National Timisoara!

Iata primele 4 avantaje:
- pret unic preferential - 10 lei / bilet
- esti anuntat despre fiecare eveniment al Teatrului National Timisoara
- beneficiezi de orice “last minute” la Teatrul National Timisoara
- poti interactiona cu ceilalti membrii ai grupului la cirip.ro/pro/teatrutm

Doriti sa realizati campanii similare? http://www.cirip.ro/cirip/contact

Posted by Carmen at 04:41:25 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Cirip gadget pentru iGoogle
03/09/09

Doi studenti de la Calculatoare UPTimisoara, Dorian si Iura, au creat un gadget pentru iGoogle - avantajos mai ales pentru cei ce urmaresc astfel RSS-uri, cu care se pot monitoriza si trimite note pe Cirip.ro. Multumiri si felicitari!

gadget iGoogle

Pentru notele astfel trimise apare:

prin googleGadget

Acum notele de pe Cirip.ro pot fi monitorizate/trimise:

 1. online
 2. SMS - 1, 2, 3
 3. YM/Jabber/GTalk - setare la Cuib/Notificari
 4. API
 5. CiripFox
 6. gadget iGoogle
 7. cirip2twitter, twitter2cirip
 8. rss2cirip
 9. mobil prin
  1. iCirip
  2. cirip mobbIQ
  3. mofuse.mobi
 10. notele se pot exporta ca widget, cod HTML - facilitatile apar in Cuib.
Posted by Carmen at 03:53:42 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Cirip.ro indexat de Twingly
03/09/09

Cirip.eu is indexed by twingly

Twingly este unul dintre cele mai cunoscute motoarele de cautare pentru bloguri, realizat de o firma din Suedia.

In ianuarie a fost adaugata facilitatea de cautare in microbloguri - vezi anunt.

La Hamburg, in timpul primei conferinte de microblogging MBC09 (grup), am discutat cu Anja, din echipa Twingly, despre posibilitatea ca si Cirip.ro sa fie indexat ( relatare MBC09 pe blogul Twingly ).

In perioada care a trecut, am tinut legatura cu cativa membri de la Twingly, care iata, de ieri, afiseaza si rezultate de pe cirip.ro - exemplu: exemplu: cautare roblogfest cirip.

La pagina Harta, pentru a imagine mai larga a subiectelor ce apar in tagcloud-ul twitter, se afiseaza rezultatele de pe mai multe platforme de microblogging, prin cautarea cu Twingly.

Posted by Carmen at 11:05:28 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Votam microblogurile de pe Cirip.ro la Roblogfest
02/25/09

Voteaza microbloguri de pe Cirip.ro la Roblogfest / Microbloguri!

De pe Cirip.ro au fost propuse la Roblogfest, la categoria Microbloguri ( intre paranteze numarul de mb de pe Cirip.ro / total ):

Multe alte microbloguri puteau fi propuse daca ne mobilizam putin mai bine.

Sa o facem acum, la votare!

Prima faza a inceput azi, dureaza pana in 3 martie, inclusiv. Castigatorii sectiunii Microbloguri se vor alege prin vot popular, exercitat in doua faze, a doua va fi intre 5-11 martie.

Spre a vota, trebuie sa va creati cont pe Roblogfest si puteti da cate un vot la fiecare subcategorie.

Va invit cu caldura sa alegeti cate un microblog de pe Cirip.ro, la fiecare din cele 5 subcategorii de mai sus si sa le votati.

Atentie, puteti schimba votul la o subcategorie, doar ultimul se inregistreaza.

Dand click pe fiecare din linkurile spre microbloguri, veti vedea imaginea cu Votati-ma, ce va va conduce la subcategoriile in care respectivul e propus.

VOTEZI la roblogfest 2009

Daca aveti blog, publicati imaginea pentru votare si scrieti o nota spre a va invita cititorii.

Pentru aceasta perioada, puteti include in semnatura de e-mail, invitatia spre a se vota microblogul propriu ( sau cel preferat ) si linkul spre pagina de votare de la Roblogfest.

Va puteti scrie informatia in statusul YM sau in inregistrarea robotului telefonic.

Nu uitati ca orice convorbire cu prietenii sa se incheie cu invitatia de a va vota :)

Oricum, va invit pe toti sa sustineti microblogurile de pe Cirip.ro.

Succes!

Posted by Carmen at 11:52:43 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Blogosfera romaneasca, Microblogging


Roblogfest si Cirip.ro
02/22/09

roblogfest 2009

Roblogfest, Festivalul blogurilor romanesti, organizat de Dragos Novac, a ajuns la editia a 4-a.

Anul acesta, Roblogfest are o noua categorie - Microbloguri, ca o recunoastere a interesului de care se bucura printre romani aceasta tehnologie Web2.0, considerata de top a acestui an:

Dupa crearea unui cont la Roblogfest, oricine poate face propuneri - pana in 23 februarie, inclusiv.

Sunt 6 subcategorii la Microbloguri. Cu exceptia subcategoriei Cel mai carcotas ( nu avem asa ceva pe Cirip.ro, nu?:) ) propuneri de pe Cirip.ro apar la fiecare.

Pe fiecare microblog propus, apare o imagine cu linkul unde poate fi votat la Roblogfest - exemplu.

Daca pe vreun microblog lipseste, scrieti-i o nota lui @cirip.

In curand fiecare autor de microblog pe Cirip.ro si-l va putea personaliza si cu widgets - imaginea spre votarea Roblogfest e un inceput.

Urmariti o prezentare a microblogurilor de pe Cirip.ro propuse si cum pot fi identificate altele spre a le nominaliza.

Vom lista toate cele propuse, spre o mai simpla localizare.

Utilizatorii si simpatizantii Cirip.ro sunt cu caldura invitati sa propuna si apoi sa voteze la Roblogfest microblogurile de pe Cirip.ro, intre 25.02-3.03.

Votarea este populara la categoria Microblogging - merita sa discutam intr-o nota urmatoare care ar fi caracteristicile unui microblog de calitate.

Succes la Roblogfest!

Posted by Carmen at 07:40:19 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Blogosfera romaneasca, Microblogging


Cirip.ro la prima conferinta europeana de microblogging
01/22/09

Cirip.ro va fi prezent la prima conferinta europeana de microblogging MBC09, ce se va desfasura in 23-24 ianuarie la Hamburg.

Carmen Holotescu si Cristian Armeana vor participa si va invita sa aderati la grupul deschis mbc09 pentru a urmari relatari de la fata locului si a discuta.

Conferinta se va transmite video live.

Later: Prezentarea noastra, care s-a bucurat de interes din partea celor prezenti, au fost multe discutii:

Posted by Carmen at 10:23:24 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Despre Cirip.ro in educatie - articol pentru Conferinta eLearning Applications Cairo
12/30/08

Articolul scris impreuna cu Gabriela, pornind de la experienta utilizarii Cirip. ro in educatie, pentru cursuri, ce il vom prezenta la eLearning Applications Conference, din Cairo, in ianuarie 2009.

Using microblogging in education. Case Study: Cirip.ro

Posted by Carmen at 12:34:00 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Despre Cirip.ro intr-un articol al lui Terry Freedman
12/29/08

Terry Freedman - un foarte cunoscut specialist englez in tehnologii educationale - a publicat astazi articolul Three microblogging services for use in schools, in The Educational Technology Site: ICT in Education.

Platformele prezentate sunt:

Microblog pe cirip.ro: cirip.ro/u/terryfreedman.

Thank you, Terry Freedman.

Posted by Carmen at 12:59:37 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Noi tool-uri la Cirip.ro: bookmarklet/buton abonare RSS, o noua versiune CiripFox
12/27/08

Am finalizat cateva noi tool-uri la cirip.ro, care speram sa fie utile pentru:

 • abonare la RSS pagina curent vizitata,
 • a va promova RSS blog / site,
 • o noua versiune CiripFox.

1. Bookmarklet abonare la RSS

Faceti drag-and-drop pe bara de tool-uri a browserului:

RSS prin cirip.ro

Puteti modifica numele cu click dreapta / Properties / Name.

Bookmarketul va va permite sa monitorizati pe cirip.ro RSS curent din browser; este necesar bineinteles sa aveti cont pe platforma de microblogging si sa fiti logati. 

Monitorizarea se poate face si prin SMS:

On Off - Notificare SMS
On Off - Notificare Jabber
On Off - Notificare Email

Iata deci o metoda de a urmari prin SMS noutatile de pe site-uri/bloguri, dar si RSS-uri de cautare sau RSS generat pentru site-uri ce nu ofera acest mecanism.

Vezi ce feed-uri sunt urmarite acum de utilizatorii cirip.ro.

2. Buton abonare RSS

Se poate insera codul de mai jos pe blog/site, rezultand un buton; la actionarea sa, se face abonarea la RSS prin cirip.ro - monitorizarea putandu-se face si prin SMS - iata o metoda noua de a castiga noi cititori pentru blog/site; este o promovare mutuala, pentru noi si dvs.

<a href=”http://www.cirip.ro/rss/add?feed=adresa_RSS”>
<img src=”http://www.cirip.ro/images/feedcirip_small.jpg”></a>

3. O noua versiune CiripFox, mai rapida, este la adresa:

http://www.cirip.ro/docs/ciripfox/ciripfox-v1.6.xpi

A se vedea si nota.

Comentarii, sugestii sunt binevenite.

Posted by Carmen at 04:23:45 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Articol despre Cirip.ro in Business Magazin - azi Cirip.ro are 9 luni
12/17/08

In numarul de astazi al Business Magazin apare un articol despre Cirip.ro, scris de Roxana Cristea - multumim.

Articolul a pornit de la intrebarile si raspunsurile de mai jos - le public si spre a da o imagine actuala pentru platforma noastra de microblogging, ce azi implineste 9 luni.

1.Cand a fost creat site-ul, de unde ati avut ideea crearii unui astfel de site si in ce consta el mai exact?

La Timsoft - http://www.timsoft.ro, in primele luni ale lui 2008, am incercat sa ne apropiem teoretic si practic de conceptul de microblogging - a se vedea categoria de mesaje Microblogging din eLearningBlog - http://www.timsoft.ro/weblog/index.php?blog=1&cat=61.

Am studiat si activat pe cateva platforme de microblogging,  am evaluat utilitatea in educatie si business, am analizat Twitosfera romaneasca - max 2500 membri acum, mai putin de 500 la inceputul lui 2008 - si am creat un mash-up ce afiseaza mesajele pe Google Maps, acum combinat cu mesajele de pe cirip.ro - http://www.cirip.ro/cirip/map.

Avem o experienta serioasa in platforme de colaborare - http://www.timsoft.ro/index.php?pagina=servicii, in aplicatii mobile - vezi Tpark, sistemul de parcare prin mobil din Timisoara si Oradea - http://www.tpark.ro.

Asa a aparut ideea platformei de microblogging cirip.ro, in care sa implementam si facilitati ce nu le-am gasit la alte sisteme si care sa aiba o utilizare larga in educatie si business.

Cirip.ro este o platforma de microblogging, dezvoltata de firma Timsoft din Timisoara si lansata in 17 martie 2008.

S-au introdus facilitati noi fata de twitter si alte aplicatii de microblogging, care sa extinda utilitatea pentru educatie sau business si a fost integrata o componenta de mobile marketing. Mai jos sunt marcate (*) facilitatile in plus fata de twitter.

Poate fi vizitata cu contul:

vizitare
guest

Microblogul unui utilizator se caracterizeaza prin (ex: http://www.cirip.ro/u/Gabriela):

Mesaje | Timeline | Urmariti | Feed-uri | Grupuri | Urmaritori | Multimedia | Retea | Tagcloud (*)

Se poate specifica domeniul microblogului, personaliza layoutul, integra activitatea de pe alte retele prin fluxul Friendfeed (*).

Mesajele au dimensiunea maxima de 140 caractere. Se pot trimite pe langa text si mesaje live (*):

, precum si include obiecte multimedia in note, toate intrand in fluxul informational, de comunicare (*):
 • fisiere audio salvate pe un server sau la vocaroo, clipuri audio eok, trilulilu, deezer

 • imagini flickr, tinypic

 • clipuri video youtube, seesmic, dotsub, veevo, vimeo

 • prezentari slideshare, voicethread, flowgram, capzles

 • fisiere pdf, doc, xls, txt, ppt, rdf.

Notele se pot:

 • primi / trimite prin:

  • web

  • extensie Firefox ( Ciripfox )

  • SMS

  • e-mail  (*)

  •  IM

  • API
  • MMS ( in zilele urmatoare ) (*)
 • importa de pe twitter (twitter2cirip) sau din RSS blog propriu (rss2cirip) (*)
 • exporta pe twitter, in contul userului respectiv.

Notele proprii/urmarite/ale unui grup pot fi incluse pe blog / site ca widget. Pot fi de asemenea exportate in insemnari din blog (*) .

Un utililizator are posibilitatea de a:

 • urmari alti utilizatori

 • monitoriza feeduri – itemii noi vor fi vizibile online, la intrarea in cont, dar si prin SMS sau IM ( e o modalitate de a urmari bloguri prin SMS ) (*)

 • crea / participa in grupuri publice sau private mesajele sunt vizibile tuturor, respectiv doar membrilor ); fiecare grup are un moderator ce accepta noi membri si poate edita o pagina de Anunturi a grupului. (*)

Exista facilitatea de cautare de mesaje, grupuri – cu generare de feeduri de cautare.

La Topuri apar utilizatori, feed-uri, grupuri ordonate dupa cateva criterii. (*)

Mesajelor utilizatorilor sunt afisate pe Google Maps la Harta - sunt prezente si mesajele utilizatorilor romani de pe Twitter, spre a putea urmari densitatea si subiectele discutate pe ambele platforme, prin tagcloudurile corespunzatoare. (*)

API este publicat; sunt dezvoltate cateva mashup-uri.

Noutati sunt prezentate pe Blogul cirip.ro.

Platforma are un potential deosebit pentru educatie si business, inregistrandu-se deja utilizari notabile.

In iunie s-a derulat un curs de microblogging in grupul privat cursmb http://www.cirip.ro/grup/cursmb; se constituie intr-o premiera: un curs online derulat pe o platforma de microblogging - prezentare curs.

Construirea unui grup pe cirip.ro pe parcursul derularii unui curs în maniera traditionala, online sau blended, permite continuarea colaborarii în cadrul comunitatii de învatare create, ce poate duce la proiecte comune, la constituirea unei comunitatii de practica.

Un procent semnificativ sunt studenti si cadre didactice. O serie de utilizatori sunt reprezentanti ai unor organizatii ( http://www.cirip.ro/u/BESTTimisoara, http://www.cirip.ro/u/Microsoft.Student.Partners, etc ).

Exista grupuri ( sunt doar cateva exemple, pentru fiecare categorie exista mai multe astfel de grupuri pe platforma ); lucrul in grup e facilitat de prezenta sectiunii Anunturi, unde moderatorul editeaza calendarul activitatilor, publica materiale, resurse educationale ( articol despre utilizari educationale ) 2.Care a fost investitia initiala in dezvoltarea cirip.ro?

Este un proiect intern Timsoft, nu avem o cifra foarte exacta a costurilor implementarii, dezvoltarii, costurilor aparute pe parcurs. Putem aprecia costul initial, al versiunii cu facilatile minime, la 10 mii Euro.

3.Cati vizitatori lunari are site-ul ?

Numarul de vizitatori unici pe luna a crescut de la 2000 in primele luni, la 10000 in prezent. Informatiile se pot insa transmite si receptiona prin e-mail, mobil, extensie Firefox, IM, API, de pe twitter, deci sunt un numar de utilizatori care nu acceseaza direct site-ul.

4.Cati dintre acestia isi fac cont?

In prezent sunt 1300 de utilizatori, la 9 luni de la lansare, deci media e de 150 noi utilizatori / luna.

Putem compara cu cei 400 useri romani ce existau pe Twitter la inceputul lui 2008, cand erau 2 ani de la lansare si ajunsi la max 2500 acum.

Numarul de utilizatori activi, care scriu regulat, este insa apropiat pe cele 2 platforme.

5.Cate mesaje se trimit zilnic de pe cirip.ro?

Numarul zilnic de mesaje este de ordinul  sutelor; sunt mesaje publice sau mesaje scrise in grupurile publice sau private.

6.Cu ce se diferentiaza cirip.ro fata de alte site-uri de acelasi gen?

Facilitatile au fost marcate mai sus cu (*).

In esenta, fata de alte platforme de microblogging, cirip.ro permite: (*)

 • integrarea de obiecte multimedia
 • trimiterea mesaje video live
 • crearea grupuri publice si private,
 • urmarirea de feeduri
 • mobile marketing
7.Care este modelul de business pe care va bazati?

Platforma are o sectiune biz http://cirip.ro/biz, aflata in private beta, care va fi lansata public curand - o prezentare.

Se pot realiza comunicari/campanii prin SMS/online, sondaje.
Beneficiari: artisti, firme/organizatii, comunitati/grupuri, politicieni, echipe sportive, media, banci, etc.
Solutia poate fi personalizata in functie de beneficiar si publicul tinta.
Centralizare mesaje / interactiune cu grupul in cadrul evenimentelor live.

Facilitati pentru firme/organizatii:
 • Aderare la grup online sau prin SMS
 • Mesaje urmarite online / SMS
 • Cupoane mobile pentru servicii, evenimente
 • Mesaje personalizate prin SMS membrilor grupului/ categorii/ grup extins
 • Informare evenimente, remindere
 • Eveniment Live:
 • Sondaje in timp-real, intrebari / comentarii, feedback
  • online ( text, video live )
  • prin SMS.
 • Flux eveniment importat pe site-uri/bloguri partenere prin widget.

Facilitati pentru artisti/trupe:

 • Grup - fan club mobil
 • Mesaje online / SMS / IM legate de:
  - evenimente - timeline si Google Maps
  - promotii
  - sondaje - vot online / SMS, inclusiv live in concerte.
  Fanii pot trimite
  •        SMS-uri pentru:
  - a vota piese
  - a participa la promotii
  - a rezerva / cumpara bilete la concerte
  •       mesaje, imagini, clipuri.

Utilizatori in sectiunea biz pe care ii avem in prezent:

 • firma de publicitate
 • cabinete medicale/stomatologice
 • candidati in alegerile parlamentare
 • firme de transport
 • ateliere de reparatii auto.
8.Cate persoane se ocupa de cirip.ro?

Nucleul echipei este format din 4 persoane.

9.Ce asteptari aveti din punct de vedere al incasarilor si al numarului de persoane ce acceseaza site-ul?

Dorim sa extindem si sa consolidam utilizarile educationale si in business, precum si cele legate de mobile marketing.

10.Ce planuri aveti pe viitor in ceea ce priveste site-ul?


Preconizam ca de anul urmator site-ul sa fie dezvoltat impreuna cu un partener. Suntem in tratative cu cativa potentiali parteneri, dar cautam si noi oferte.

Posted by Carmen at 11:19:38 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Cirip.ro are un haiku dedicat
10/01/08

Cirip.ro a primit un haiku de la Corneliu Traian Atanasiu - nelcor, cel care scrie cate o astfel de perla in fiecare dimineata, pe microblogul sau:

“Un stol de vrăbii / pe fire virtuale - / taste ciripind.”

Multumim, ne bucuram ca platforma cirip.ro are un haiku dedicat.

Nu uitati sa va incepeti dimineata cu o nestemata de gandire, urmarind microblogul lui nelcor.

Posted by Carmen at 12:21:01 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Microblogging


Cirip.ro concureaza la Webstock Awards
09/26/08

Cirip.ro concureaza la Webstock Awards

S-a publicat lista proiectelor selectate pentru Webstock Awards.

La social networking, unde a fost acceptat si Cirip.ro, concureaza:

 1. Center for expat excellence http://www.expatinromania.ro, Alexandru Sinov
 2. koolro http://www.koolro.com, Horatiu Boeriu
 3. Made for it http://madeforit.com, Marius Dima
 4. cinemarx.ro http://www.cinemarx.ro, SC Publimedia SRL Cluj-Napoca
 5. City Cars http://www.citycars.ro, SC Melbo Network SRL
 6. Limpa http://www.limpa.ro, Rate Solutions SRL
 7. Schimba Lumea http://www.schimbalumea.ro, Cadi-eleutheria
 8. Trender http://www.trender.ro - SC Trender Solutions SRL
 9. Winterfresh afl http://www.apropierefaralimite.ro, Wrigley Romania
 10. Vedeta Tzacpac http://www.tzacpac.ro, Radio 21
 11. Youmago http://www.youmago.ro, Magomedia net
 12. Cirip.ro – platforma de microblogging http://www.cirip.ro, Timsoft

Sa ne uram succes!

Posted by Carmen at 02:03:54 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Blogosfera romaneasca


Sistemul de parcare prin mobil si in Oradea
09/01/08

De astazi sistemul de parcare prin mobil TPark functioneaza si in Oradea; este al doilea oras cu acest sistem, dupa Timisoara, unde e operational de un an si jumatate.

Acum se poate selecta limba in care sa se realizeze dialogul cu sistemul TPark: romana, engleza sau maghiara. Toate informatiile apar pe site-ul TPark, care vine si cu un nou design.

Speram ca sistemul sa isi dovedeasca in scurt timp utilitatea si in Oradea.

In curand vor urma patru noi orase.

Posted by Carmen at 11:20:15 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Blogosfera romaneasca


Despre cursul de microblogging derulat pe cirip.ro
08/20/08

Articles in English: 1 2 3

Curs microblogging

Timsoft a organizat un curs de microblogging de 2 saptamani, intre 4-18 iunie, pe platforma cirip.ro, in cadrul unui grup privat.

Cirip.ro este o platforma de microblogging lansata in 17 martie, implementata de Timsoft, firma specializata in eLearning si aplicatii mobile.

Carmen Holotescu si Gabriela Grosseck, amandoua avand o bogata experienta in utilizarea tehnologiilor Web2.0 in educatie, au dezvoltat si moderat acest curs.

Consideram ca este la nivel mondial o premiera, un prim curs online derulat pe o platforma de microblogging. 

Deschiderea de grupuri private precum si alte facilitati ale cirip.ro, care vor fi prezentate in cele ce urmeaza, au facut posibila aceasta experienta, pe care intentionam sa o repetam prin organziarea unor cursuri avand si alte tematici. 

Platformele de microblogging au multe utilizari educationale - vezi articolul pe aceasta tema scris de cele doua autoare. De obicei o astfel de interactiune  / comunicare / colaborare este o componenta pentru multe cursuri.  Dar literatura de specialitate nu consemneaza niciun curs in totalitate organizat pe o platforma de microblogging.

I. Scopul cursului

Analizarea modului in care microbloggingul se poate integra in activitatea de invatare continua / predare / colaborare / business / blogging.

Subiectele abordate:

 1. Microblogging. Platforme de gazduire
 2. Facilitati Twitter
 3. Facilitati Cirip.ro
 4. Utilizari in educatie
 5. Utilizari in business
 6. Utilizare in promovarea blogurilor
 7. Alte utilizari.

Am dorit sa investigam si:

 • daca o platforma de microblogging, in speta cirip.ro, poate fi utilizata ca un LMS ( Learning Management System ), daca are suficiente facilitati pentru derularea unui curs online
 • cum se poate integra microbloggingul cu alte tehnologii Web2.0
 • prin ce se deosebeste facilitarea unui curs online pe o astfel de platforma de cea a unui curs derulat intr-un LMS clasic.

II. Facilitati platforma / grup

Anunturi cursmb

Fig.1. Pagina Anunturi a grupului privat

Cursul s-a derulat in spatiul grupului privat cursmb al platformei de microblogging cirip.ro.

Un grup are o sectiune de Anunturi - un alt element original al platformei, in care moderatorul poate publica note, materiale utile activitatii grupului.

Carmen si Gabriela au publicat la  Anunturi:

 • note referitoare la activitatile propuse, precum si 
 • materialele cursului:
  • tutoriale pentru subiectele de mai sus, cu o varietate de elemente multimedia, precum si cu multe 
  • resurse online aditionale.

Mesaje audio la inceput de curs:

Carmen  

Gabriela

Discutiile pe temele propuse s-au concretizat in mesajele trimise de membri in spatiului grupului.

Mesajele pot fi trimise/monitorizate:

 • online
 • prin SMS - este simpla urmarirea mesajelor grupului prin SMS ( inexistenta facilitatii de grup ar implica necesitatea urmaririi prin SMS a tuturor celor ce participa la discutii )
 • prin IM
 • prin e-mail - notificari zilnice cu mesajelor celor urmariti, raspunsuri, noi urmaritori, noutati sunt primite de cei ce bifeaza aceasta optiune; este posibil a se si trimite prin e-mail mesaje pe cirip.ro, inclusiv in grupuri.

Valoare in plus interactiunii este data de posibilitatea de a trimite pe langa text si mesaje live:

, precum si de a include obiecte multimedia in note, toate intrand in fluxul informational, de comunicare:

 • fisiere audio salvate pe un server sau la vocaroo [*1], clipuri audio eok, trilulilu, deezer
 • imagini flickr [*2], tinypic
 • clipuri video youtube, seesmic [*3], dotsub [*4]
 • prezentari slideshare [*5], voicethread [*6], flowgram [*7]
 • fisiere pdf.

Pe langa discutiile, dezbaterile realizate prin gama larga de tipuri de mesaje, au fost realizate o serie de exercitii colaborative, ce vor fi prezentate mai jos.

III. Participare in discutii

Desi initial s-au inscris 50 de persoane, au ramas active conturile celor care au participat efectiv, si anume 38 de membri. 

Participantii au fost studenti, profesori, programatori, antreprenori, din mai multe 

Apar in sectiunea Membri a grupului, impreuna cu cele 2 facilitatoare si un cont de vizitare; pentru fiecare este listat numarul de mesaje cu care a contribuit in spatiul grupului. 

La Retea apare o reprezentare grafica pentru grup; pentru fiecare membru e notat numarul de mesaje, i se poate vizita microblogul si reteaua proprie:

Membrii cursmb

Fig.2. Pagina retea a grupului

S-au scris in total 1097 de mesaje in grup, aproximativ 100 dupa incheierea cursului. 

Putem atunci aprecia ca fiecare membru a scris in medie 25 de mesaje., ceea ce reprezinta o participare foarte bune, interesata, implicata.

Statistici cursmb

Fig.3. Statistici grup

Sectiunea Tagcloud a grupului ( prezenta si pentru orice microblog ) permite observatii interesante referitoare la termenii ce apar cel mai des in mesaje, userii cei mai activi, resursele ce au aparut cel mai des in mesaje.

Mai jos apar cei 50 de termeni ce au aparut cel mai des in ultimele 500 de mesaje:

Tagcloud pentru 500 mesaje

Fig.4. Tagcloud grup

La IV.5 este analizat un tagcloud pentru primele 600 de mesaje.

Sectiunile Retea si Tagcloud reprezinta alte facilitati interesante ale grupurilor create pe platforma cirip.ro, utile analizelor interactiunilor unei comunitati de invatare sau practica.

IV. Activitati colaborative si rezultatele lor

Mai jos apar activitaile colaborative derulate pe parcursul cursului, care au implicat utilizarea altor tehnologii Web2.0. 

Pentru cei mai multi dintre participanti a fost un prim contact cu acestea, asa incat in prealabil s-au oferit informatii ajutatoare. 

La II si mai jos sunt marcate cu [*] tehnologiile utilizate, ele facand parte, alaturi de cele legate de microblogging, din bagajul de cunostinte / experienta dobandit in urma cursului.

1. Puzzle de imagini - cuvinte asociate microbloggingului

S-a propus asocierea microbloggingului cu un cuvant si o imagine:

Spre sfarsitul cursului s-a mai facut o iteratie, putandu-se schimba cuvantul si imaginea, daca parerea despre microblogging s-a schimbat pe parcursul cursului. De data aceasta imaginea si cuvantul au fost prelucrate cu polaroid.simplissimo.ro sau cu polaroidonizer.aequitas.be [*8].

Slideshow flickr

2. Colectie de resurse la http://del.icio.us/tag/cursmb_cirip

"Va propunem ca resurse pe care le considerati utile comunitatii noastre, sa le salvati la sistemul de bookmark colaborativ del.icio.us [*9], cu tagul cursmb_cirip ( si desigur alte taguri specifice contului personal, care vor intregi descrierea resursei ). 

Vom regasi atunci aceste resurse la pagina http://del.icio.us/tag/cursmb_cirip

Colectia de resurse obtinuta va fi utila si pe mai departe, dupa incheierea cursului. 

Cei care sunt mai putin familiarizati cu del.icio.us, vor gasi un articol (.pdf ) pe aceasta tema, scris de Gabriela.

Ce resurse se propun vedem si folosind un widget grazr [*10], urmarind RSS-ul corespunzator [*11]:

Grazr

Vizualizare RSS cu grazr

3. Traducerea clipului Twitter in plain English, ce face parte din colectia Common Craft Show

Clipul este publicat la dotsub.com [*4], unde transcriptul s-a tradus prin editarea colaborativa a unui document writeboard.com [*12].

Rezultatul exercitiului colaborativ:


Clip dotsub cu traducere in limba romana

4. Un obiect voicethread

"Ce va propunem acum: sa veniti cu idei referitoare la posibilitatea ca in institutia / organizatia / grupul vostru de lucru sa realizati ceva similar, sincronizand actiunea pe un sistem de microblogging, folosind un sistem ce permite editare colaborativa, spre a ajunge la un rezultat de grup.

Expuneti ideile la http://voicethread.com/share/153122 [*6]; va trebui sa va faceti cont si sa comentati audio sau prin text."

Obiect voicethread cu participare membri curs

5. Plasare note pe o imagine flickr

"Plecand de la wordle.net [*13], resursa data de TBD, am generat un tagcloud cu cuvintele ce au aparut cel mai des in cele 600 de mesaje stranse pana acum in grup:

tacloud curmb

Fig.5. Tagcloud realizat cu wordle

Se pot observa:

 • membrii cei mai activi,
 • substantivele, verbele - deci notiunile in jurul carora s-au purtat discutiile, actiunile din grup,
 • participare: grup, tuturor,
 • atmosfera calda si deschisa - buna, multumesc.

Cuvintele se pot combina dupa culori spune Gabriela: 'a incercat cineva o analiza pe culori? pt. albastru ceva de genul : Cu "Twitter" "acum" "aici" ai "timp" sa postezi Ce mai faci?'

Ce observatii se mai pot face?

Scrieti mesaj in grup, dar lasati si o nota direct pe imaginea flickr - intrati cu contul yahoo."

6. Un cod de bune practici pe microbloguri - rezultat

"Vom lucra cu acelasi document colaborativ writeboard.com [*12].

Veti gasi sectiunile Da si Nu ale unui cod de bune practici pe microbloguri. Propunerile cu care vine fiecare vor fi desigur bazate pe experienta acumulata intr-un timp mai lung sau mai scurt pe cirip, twitter sau alte platforme.

Recomandari pentru lucrul pe writeboard:

 • scrieti in dreptul fiecarei fraze propuse numele
 • nu stergeti si nu modificati cele scrise de altii, ci daca aveti un comentariu, scrieti dedesubt
 • la fiecare fraza sa dati Save - pentru a nu se pierde contributiile celor ce lucreaza in paralel
 • completati si numele la fiecare salvare."

Da

 1. Raportul Urmaritori / Urmariti este bine sa fie mai mic decat 1 sau in jur de 1. Deci atentie pe cine urmarim si avem in cercul de urmaritori. Gabriela Grosseck
 2. Ca in orice inceput, cand ne deschidem un microblog este bine sa ne informam care sunt facilitatile platformei, cum se comunica, ce utilizari exista, observand alte conturi. Carmen Holotescu
 3. Ca in orice comunitate, pe o platforma de microblogging castigi atat cat dai – what you put in is what you get: scrie informatii utile si altora, comunica, raspunde la mesaje si vei castiga inzecit din interactiunea cu ceilalti. Carmen Holotescu
 4. Un microblog este o parte a profilului tau virtual, construirii sale trebuie sa i se acorde o grija similara blogului sau contului din orice retea sociala. Mai ales ca microblogurile fiind indexate foarte bine, un motor de cautare va furniza pe o pozitie de top microblogul, la cautarea numelui tau. Inainte de a ajunge la alte site-uri de prezentare, ti se poate citi microblogul, imaginea despre tine, creionandu-se. Ai grija deci, cum o construiesti. Carmen Holotescu
 5. Tonul mesajului este important. Trebuie sa fie vesel si nu agresiv. Teodora  
 6. Sa folosim un limbaj cat mai decent. Imaginile folosite sa se incadreze, pe cat posibil, in limitele bunului simt. Stefan
 7. Scrie idei, scrie ce faci, dar ce faci semnificativ. Si nici macar. Ce fac, dar ceva care se preteaza la o impreuna faptuire. Microbloggingul forteaza pe fiecare sa fie un zen master, sa scrie in koanuri, sa fie simplu, direct, la esenta lucrurilor. Ofera si accepta numai stroke-uri pozitive. Sorinel
 8. Raspunde intrebarilor care ti se pun. Andrei
 9. Chiar daca sunt doar 140 de caractere, incearca sa scrii corect, fara prea multe prescurtari. Carmen Holotescu
 10. Pentru informatii, stiri, resurse, nu uita sa specifici sursa. Carmen Holotescu
 11. Trateaza-i pe altii asa cum ai vrea sa fii si tu tratat. Camelia Toporas
 12. Cand poti, intinde o mana (virtuala) de ajutor. Camelia Toporas
 13. Urmareste mesajele si raspunsurile ce le primesti. Simona Gabureanu

Nu

 1. Actualizarea zilnica a microblogului nu este obligatorie. Tu decizi cand si ce scrii: dar ceea ce scrii sa aduca o farama de valoare pentru tine si cei care te urmaresc. Carmen Holotescu
 2. Nu utiliza imagini protejate de copyright, ci CC - specifica sursa. Stefan
 3. Nu scrie ca bei cafeaua, nu transforma microblogul in blog la foc cu foc scriind 30 de mesaje unul dupa altul : ( . Nu oferi stroke-uri negative. Sorinel
 4. Nu scrie doar Beau cafea; imbogateste acest moment banal cu rememorarea unui moment, a unui loc, a unui om cu care ai savurat-o candva, cu o idee, un proiect pentru care capeti astfel energie, etc. Si lucrurile se pot extrapola la orice lucru marunt; gaseste-i valente noi si in viata reala si adu-le si in notele tale pe microblog. Carmen Holotescu
 5. Nu te inchide in lumea microbloggingului – oameni si informatii sunt peste tot; valoreaza reteaua pe care o dezvolti, dar nu neglija oameni, proiecte, ca sa traiesti pe microblog. Carmen Holotescu
 6. Nu te intinde cu o idee pe mai mult de 2 mesaje. Esenta microblogging-ului consta in mesaje scurte si la obiect; pentru fraze alambicate exista IM sau bloggingul. Alexandru Sinov
 7. Nu folosi prea multe prescurtari si IRC-isme de genul daca-dak, te rog-pls, LOL, care-kre etc. Sunt enervante si fac mesajul greu de citit, chiar daca aparent te ajuta sa ingramadesti mai multe cuvinte. Alexandru Sinov
 8. Nu face spam. Daca te apuci sa scrii odata la 5 minute tuturor la un moment dat se vor satura si te vor bloca. Moderatia si selectarea insemnarilor cu adevarat importante este cruciala in construirea unui cerc de urmaritori/urmariti. Alexandru Sinov
 9. Atunci cand citezi o nota si vrei sa specifici microblogul cuiva, fa-o cu adresa http://twitter.com/user, respectiv http://cirip.ro/u/user si nu cu @user ; foloseste @user doar cand vrei sa ii si transmiti un mesaj acelui utilizator, altfel poate fi considerat chiar spam. ( Pe twitter, desigur multi se refera la notele de pe microblogurile foarte cunoscute, cum ar fi http://twitter.com/techcrunch; a specifica adresa prin @techcrunch, este pe undeva o nepolitete in a incarca inutil bufferul de mesaje / raspunsuri al lui Michael Arrington. ). Carmen Holotescu
 10. Nu scrie doar de dragul de a o face sau pentru a-i impresiona pe altii. Camelia Toporas

Nota:
Screenshot-urile au fost obtinute cu kwout
[*14].

Posted by Carmen at 09:32:52 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Metrici pe microbloguri
08/20/08

-- insemnare in lucru --

Voi spune ca ceea ce apreciez cel mai mult la microbloguri este invatarea informala, sociala, prin informatiile, ideile schimbate, validate.

A se vedea notele anterioare in care m-am referit la utilizari in educatie, business, blogging, etc.

Mai jos apar valori care caracterizeaza conturile mele cirip.ro/u/cami13 si twitter.com/cami13 .

Voi incerca sa definesc si sa comentez cateva metrici pentru gradul de participare/feedback in comunitate.

valori total mesaje mesaje publice mesaje in grupuri / directe durata cont mesaje / luna urmariti urmaritori mesaje adresate mesaje primite
cirip.ro 2453 1904  549 5 luni 490.6 152 112 1578 (i) 1082 + 177 = 1259 (ii)
twitter 904 832 72 6 luni 150.6 200 217 304 + 72 = 376 (iii) 214 + 57 = 271 (iv)

metrici participare1 =
mesaje adresate / mesaje
participare2 =
mesaje adresate / urmariti
feedback1 =
mesaje primite / mesaje adresate
feedback2 =
mesaje primite / urmaritori
cirip.ro 0.64 10.38 0.80 11.24
twitter 0.41 1.88 0.72 1.24
 1. mesajele adresate altor useri gasite prin cautarea @ in mesajele mele; la tagcloud apar utilizatorii carora li s-au adresat cele mai multe mesaaje
 2. cautare @cami13 in toate mesajele si in grupuri urmarite
 3. nu poti cauta cate mesaje adresate cu search.twitter.com; am salvat mesajele cu tweetake.com si am numarat cate contin @user; am adaugat DM trimise; update in 14 dec: numar mesajele trimise si primite se pot gasi cu TwitterFriends
 4. am cautat @cami13 cu search.twitter.com si am adaugat DM primite

Intervalele orare in care se scriu notele pot fi gasite:

Posted by Carmen at 03:30:13 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, Microblogging


Timeline Ciriposfera printre cele mai vizualizate la Dipity
08/17/08

La dipity, timeline-ul Ciriposfera, ce afiseaza mesajele publice de pe Cirip.ro pe axa timpului, este printre cele mai vizitate si apare pe prima pagina.

Ciriposfera la dipity

Puteti citi despre facilitatile dipity si crearea timeline-ului Ciriposfera in nota .

Fiecare microblog de pe Cirip.ro are facilitatea de afisare a mesajelor pe axa timpului - ex cirip.ro/u/cirip/timeline.

Posted by Carmen at 04:28:33 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, Web2.0, MicrobloggingCarmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by