English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
  • March 2023
    Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    <<  <   >  >>
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul  Zestre pentru Europa – Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Vineri, interviu in reluare, la Cultura.NET
06/11/08

In 29 februarie eram invitata lui Catalin Sturza, la Cultura.Net, emisiunea de la orele 11.30, la Radio Romania Cultural.

Discutia a fost despre comunicare online, twitosfera romaneasca, eLearning.

Se va relua vineri.

Multumesc, Catalin.

Posted by Carmen at 10:22:08 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, Microblogging


La Cultura.NET despre eLearning
02/29/08

eLearning-ul este subiectul pregatit de Catalin Sturza, pentru Cultura.Net, ce se transmite de la orele 11.30, la Radio Romania Cultural.

Voi avea si eu o interventie.

Posted by Carmen at 09:12:56 am into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Articol despre piata romaneasca de eLearning in DailyBusiness
01/21/08

DailyBusiness

DailyBusiness publica astazi articolul Piata locala de aplicatii eLearning creste spre 5 milioane de euro ( linkurile nu apar in articol ):

"Avand in vedere estimarile facute pentru DailyBusiness de principalele firme furnizoare de solutii de eLearning pe piata din Romania, cresterea medie a pietei pentru 2008 va fi de 20%.

Pe piata exista jucatori cum ar fi Siveco Romania care ofera solutia de eLearning AeLSoftwin cu divizia IntuitextTimsoft Timisoara si InsideMedia cu portalul Academiaonline."

Posted by Carmen at 01:23:17 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Articol despre eLearning in eFinance
01/18/08

Dan Cristian Barboi semneaza articolul eLearning - Educatie pe biti. Computerul aduce scoala mai aproape, in numarul decembrie-ianuarie al revistei eFinance.

Sunt mentionate opinii din cadrul firmelor Timsoft, Siveco si Softwin.

eFinance

Mai jos am trecut raspunsurile la intrebarile ce le-am primit de la autor la inceputul lui decembrie:

1. Descrieti-ne, in cateva cuvinte, portofoliul de aplicatii si solutii Timsoft in domeniul eLearning, mentionand cui i se adreseaza ele ( scoli, universitati, companii )?

Firma Timsoft SRL din Timisoara este o firma de software, training si consultanta, ce activeaza de 6 ani in domeniul eLearning.

Timsoft a dezvoltat medii de invatamant online si platforme de colaborare online, sisteme online pentru trainingul angajatilor - vezi Servicii.

Ofera cursuri online pentru universitati - Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Ion Slavici Timisoara, Universitatea Vasile Goldis Arad, Universitatea Bucuresti – Credis, firme - Alcatel, Siemens, persoane individuale.

Cursurile sunt din domeniile programare, sisteme de operare, web design, tehnologii Web2.0, consiliere in cariera, management / marketing, training de eTraineri.

Timsoft participa la proiecte de eLearning europene.

Firma a derulat de-a lungul anilor workshopuri online, unele internationale, pe teme eLearning - workshop1workshop2, a gazduit comunitatea eLearning.

Site-ul firmei este in acelasi timp un portal de eLearning si blogging: eJurnal, Resurse, Colectia de bloguri / RSS romanesti, coaguland in jurul eLearningBlog o comunitate a celor interesati de aceste domenii.

2. Prezentati-ne cateva povesti de succes in acest domeniu, cu contributia Timsoft.

Credem ca fiecare curs, proiect in care ne implicam este o poveste de succes.

In toate cursurile online pe care le derulam pe platforma eLearnTS proprie, acesta este deschisa spre tehnologii Web2.0, integrand blogurile facilitatorului si participantilor, resurse educationale deschise, colectii de resurse construite de participanti folosind sisteme de bookmark colaborativ.

Participantii sunt incurajati sa isi dezvolte o platforma proprie de invatare apeland la Web2.0, pe care sa o utilizeze pentru invatarea continua, pentru crearea unui portofoliu al activitatii, pentru colaborare cu practicieni din acelasi domeniu.

Timsoft s-a clasat la Premii TIC, categoria Proiectul cu cel mai bun continut educational:

    - in 2003 - in primii 10, cu proiectul Ceduconsult de consiliere scolara si profesionala
    - in 2004 - in primii 3, cu proiectul eLearning pentru Manageri.

In luna octombrie am incheiat patru proiecte europene Leonardo si Grundtvig, derulate pe parcursul a doi sau trei ani, toate cu rezultate deosebite.

Ma voi referi doar la OBELFA – Open Blended eLearning For Adults, in care alaturi de parteneri din alte sapte tari europene am dezvoltat cursuri si o metodologie specifica. 

Cursurile derulate de noi, legate de pregatirea eTrainerilor, Legislatia Internetului, Tehnologii Web2.0 in educatie, s-au bucurat de participanti activi si interesati din intreaga tara.

Avem o colaborare de durata cu cateva universitati in care cursurile online derulate sunt apreciate de studenti, in cadrul fiecaruia creindu-se o adevarata comunitate de invatare.

Pe o platforma dezvoltata de Timsoft, o importanta firma de asigurari si-a pregatit online peste 6 mii de colaboratori, care au incheiat asigurari de pensii private in toate judetele tarii.

3. Pe ansamblu, cat de dezvoltat este sectorul eLearning in tara noastra si ce masuri ar trebui luate pentru a creste accesibilitatea sa in randul populatiei si mediului corporatist?

Definitia agreata de CE pentru eLearning este:
„The use of new multimedia technologies and the Internet to improve the quality of learning by facilitating access to resources and services as well as remote exchanges and collaboration.”

eLearning este unul dintre elementele cheie ale programului CE i2010 si ale programului componenta Education and Training, adoptat de toate statele membre; programul Education and Training este implementat printr-o metoda deschisa de coordonare: statele membre sunt responsabile pentru organizarea sistemului de educatie formala si continua, fiind sprijinite pentru realizarea unui schimb de experienta in construirea politicilor, pentru realizarea unor indicatori comuni.

Programul Education and Training militeaza pentru dezvoltarea competentelor necesare intr-o societate bazata pe cunoastere: nu doar competente digitale, ci si creativitate, lucru in echipa, competente pentru rezolvarea problemelor practice. Este necesar un mediu educational deschis, flexibil, de calitate, accesibil tuturor.

Majoritatea statelor membre si a ministerelor educatiei incurajeaza si recomanda utilizarea resurselor educationale deschise, a sistemelor open-source, a noilor tehnologii colaborative Web2.0.

Pe site-urile MCTI, MEC, CNFPA nu prea veti regasi acesti termeni. Sper ca propunerile legate de TIC in invatamantul preuniversitar, propuse discutiei si care cuprind si aceste aspecte sa fie aprobate.

In Romania, majoritatea universitatilor, multe scoli si firme de IT, training, fundatii au participat si participa la proiecte europene de eLearning. Deci exista competente si produse dezvoltate prin aceste programe. Din pacate, multe proiecte nu mai continua dupa ce programul de finantare se incheie.

Exista de asemenea initiative sustinute guvernamental sau de administratia locala sau proiecte individuale ale universitatilor si firmelor.

Cele mai importante proiecte de eLearning romanesti pot fi regasite la Resurse Timsoft, sectiunea eLearning in Romania.

Cursurile online raman la noi insa mai multa o forma neformala de educatie.

MEC permite acreditarea cursurilor online, existand „Standardele privind utilizarea platformelor de invatamant electronic ( e-Learning ) in invatamantul la distanta”.

In ce priveste cursurile online dezvoltate de firme, acestea  nu pot fi acreditate prin Metodologia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor a CNFPA: "Furnizorii de formare care organizeaza programe de formare profesionala neconventionale, cum sunt invatamantul deschis la distanta, prin corespondenta, e-learning, etc, nu se supun reglementarilor de autorizare cuprinse in prezenta Metodologie."

Este deci necesara o aliniere a metodologiilor de acreditare la standardele europene, incurajarea acestor programe, a instruirii de facilitatori eLearning.

Posted by Carmen at 10:48:48 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Premii pentru proiecte educationale OS si OER
12/12/07

:: Mellon Awards for Technology Collaboration au fost castigate in 10 decembrie de:

:: Premiile UNESCO King Hamad Bin Isa Al-Khalifa vor fi decernate in 19 decembrie urmatoarelor proiecte:

  • platforma OS belgiene Claroline, utilizata in 900 institutii din 84 de tari, avand suport in 35 de limbi
  • directorul de resurse educationale deschise Curriki din SUA - in prezent pot fi publicate, cautate resurse, va fi posibil lucrul in grup
  • portalul de matematica Sesamath din Franta - mentiune
  • platforma pentru invatamantul primar Enciclomedia din Mexic - mentiune.

Au existat si propuneri pentru premii din Romania - propunerile nu apar insa pe site.

Printre utilizatorii din Romania ai Claroline se numara:

Poate fi urmarit demo-ul versiunii Claroline 1.8.8 in limba romana.

Platforma OS cu cele mai multi utilizatori, din 196 de tari, este insa Moodle, care are si cele mai interesante extensii Web2.0 - vezi note despre Moodle pe blog, inclusiv despre utilizatori in Romania. La inceputul lui aprilie a castigat cateva premii eLearning Guild.

Posted by Carmen at 03:09:33 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, Open Source / Content


Ce ai invatat despre a invata in 2007? - via LCB
12/07/07

De ani de zile o resursa valoroasa de eLearning pe care o urmaresc este Learning Circuits, site lansat in 2000 de ASTD - American Society for Training & Development. 

Daca il vizitati, nu uitati sa treceti si pe tryit, o sectiune cu diferite tool-uri ce pot fi testate. Recent a aparut aici Second Life Teamwork Assessment Tool.

Observ ca prima mentiune ce am facut-o pe Timsoft referitoare la Learning Circuits este din 2002, la Linkul saptamanii

Incepand cu decembrie 2001 si pana la inceputul lui 2005, cand am inceput gazduirea eLearninBlog pe Timsoft, am comentat in fiecare saptamana cate o resursa de eLearning la Linkul saptamanii, o colectie de resurse ce arata cresterea in timp a acestui domeniu. Desigur eLearninBlog a preluat ulterior si sarcina de a consemna resurse eLearning. 

Pe blogul Leaning Circuits Blog - LCB, in fiecare luna se propune cititorilor o tema care sa fie comentata de fiecare pe blogul sau, iar din analize s-a construit LCB Discussion Wiki.

LCB

Luna aceasta tema este What did you learn about learning in 2007?, la care voi incerca si eu sa raspund intr-o insemnare. Cum putem invata continuu, cum ne putem perfectiona, cum influenteaza Web2.0 invatarea, cum invatam impreuna cu ceilalti?

Va invit si pe voi sa scrieti pe tema aceasta in blogul vostru - lasati un comentariu si aici.

Posted by Carmen at 12:58:43 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Doua evenimente de urmarit astazi: eLearning Conference Lisabona, Online Toolbox Bucuresti - preview RoBloggersSurvey2007
10/16/07

Conferinta eLearning de la Lisabona, ce a inceput ieri si dureaza doua zile. 

Cu o tematica larga ce cuprinde calitate, standarde, pregatirea tutorilor, invatare informala, ePortofolii, comunitati de invatare, etc.

Prezentarile pot fi urmarite online sau relatate pe blogul conferintei.

Toolbox Online Communication in Bucuresti are o serie de speakeri din PR, comunicare, blogging - de urmarit relatarile ce vor urma pe blogurile lor - le-a strans Cristi.

Live blogging face Ionut Oprea.

Later: Cristi Manafu a prezentat un preview al rezultatelor RoBloggersSurvey2007. Rezultatele finale, comparate si cu cele de anul trecut, le publicam in weekend. Vom face si o numarare exacta a blogurilor mentionate ca si bloguri bune - un top doar orientativ la Cristi acum; la fel ca si anul trecut, sigur va fi o sectiune ce se va discuta mult.

Posted by Carmen at 11:25:05 am into the following categories: Despre bloguri, eLearning in firme, LLL, Blogosfera romaneasca


Prezentare despre facilitarea cursurilor online
04/27/07

O prezentare reusita - integrand text, audio, video - pentru facilitatori de cursuri online, despre:

  • copyright si proprietate intelectuala
  • facilitare, pedagogie, standarde
  • rolul facilitatorului
  • evaluare si testare in medii online.

O prezentare pe aceeasi tema este Starting to teach online a lui George Siemens.

Posted by Carmen at 09:37:23 pm into the following categories: Cursuri online, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Profil Carmen Holotescu
02/07/07

Carmen Holotescu predă la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii "Politehnica" din Timişoara

Coordonează firma de eLearning Timsoft şi este facilitator online la University of Marlyland,University and College, USA din 2001.

Preocupările sale sunt legate de noile tehnologii educaţionale, de aspecte legate de facilitarea cursurilor online, de proiectarea şi implementarea de de medii virtuale de învăţare şi colaborare. 

A dezvoltat şi facilitat multiple cursuri online de IT şi pentru pregătirea eTrainerilor.

A scris două ghiduri eLearning, articole legate de învăţământului online şi utilizarea noilor tehnologii în educaţie, participă în proiecte europene de eLearning. 

Comentarii legate de proiectele la care participă, de proiecte OER şi FLOSS, de blogosfera românească pot fi găsite pe eLearningBlog.

Posted by Carmen at 08:05:53 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Cu OBELFA la Aveiro
02/03/07

Sunt pentru 5 zile in Aveiro - Venetia Portugaliei - cu partenerii din proiectul OBELFA.

Posted by Carmen at 10:34:51 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL


Un nou ghid eLearning - Jane Hart
01/21/07

GUIDE TO CHOOSING & USING
FREE E-LEARNING TOOLS

Jane Hart de la e-Learning Centre UK, a publicat un nou ghid - Guide to Chosing & Using Free E-Learning Tools.

Ma bucur ca am putut lucra cu Jane in cateva proiecte.

Vezi si Ghid eLearning publicat de subsemnata si alte carti eLearning.

Posted by Carmen at 08:01:29 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, Open Source / Content, Termeni eLearning, eLearning in scoli/facultati, Medii eLearning


eLearningEurope.info lanseaza eLearningPapers.eu
12/01/06

Site-ul central european de eLearning eLearningEuropa.info a lansat eLearningPapers.eu - cu RSS.

Apare la Timsoft - Jurnale.

Vor fi publicate 5 numere pe an sub licenta Creative Commons, in 19 limbi europene, avand ca teme:

  • tehnologii
  • pedagogie
  • procesul invatarii
  • calitate si evaluare
  • eInclusion
  • medii de invatare.

Sa ne pregatim si cei implicati in eLearning aici sa trimitem articole.

Posted by Carmen at 01:10:14 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Evenimente legate de eLearning
11/17/06
  1. Astazi si maine, la Universitatea de Vest din Timisoara, sub organizarea IREA Institutul Roman de Educatia Adultilor, se desfasoara cea de a doua Conferinta Nationala de Educatia Adultilor: Formatorul pentru adulti - statut, roluri, competente, provocari; lucrarea mea: "Competente ale facilitatorului de cursuri online in contextul tehnologiilor eLearning2.0"; IREA are si un blog deschis recent - prezent la Colectie - bloguri educationale;
  2. In 15 noiembrie a avut loc Conferinta Finmedia: e-Learning - Avantaje competitive prin instruirea angajatilor;
  3. elearning.ro vine cu propunerea proiectului eLearning.Romania.
Posted by Carmen at 08:30:36 am into the following categories: Evenimente, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Knowing Knowledge - cartea lui George Siemens
11/10/06

Despre invatare, invatarea continua, invatarea informala, medii de invatare personale, despre invatarea in contextul noilor tehnologii in institutiile de invatamant si in firme in cartea Knowing Knowledge, scrisa de George Siemens.

via elearnspace

Pe care daca nu il stiti inca, trebuie neaparat sa va abonati la blogurile pe care le scrie: elearnspace si connectivism.

Cartea:

Chiar modul in care a fost conceputa si este prezentata cartea ofera un studiu de caz pentru utilizarea tehnologiilor web2.0.

Am avut privilegiul ca George Siemens sa participe la workshopul eLearning Methodologies pe care l-am organizat in 2002 cu Jane Knight.

Vezi alte carti online despre eLearning.

Posted by Carmen at 06:33:18 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, Wiki, Termeni eLearning, Bloguri in Educatie, eLearning in scoli/facultati


Carti despre e-Learning la Polirom
10/12/06

Am primit urmatoarele informatii de la Mihaela Brut, prietena si colaboratoare apropiata, lector la Facultatea de Informatica, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

"Editura Polirom vine cu reduceri substantiale la urmatoarele carti despre E-Learning:

  • Instrumente pentru E-Learning. Ghidul informatic al profesorului modern: reducere de 30%, pretul actual - 13,86 RON
  • Prezentari multimedia pe Web. Limbajele XHTML+TIME si SMIL: reducere de 80%, pretul actual - 4 RON

Reducerile sunt valabile pentru comenzile online de pe site-ul editurii Polirom, de la adresele precizate mai sus."

Cartile au un caracter preponderent aplicativ si le recomand cu caldura profesorilor, studentilor, elevilor, tuturor celor care vor sa fie la curent cu noile tehnologii educationale.

Posted by Carmen at 11:17:05 am into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Activitatile mele din semestrul intai - sau viata de profesor / facilitator / manager / blogger entuziat
10/04/06

A inceput un nou an universitar.

Succes studentilor si colegilor mei!

Cum arata in acest semestru agenda mea de lucru:

  1. Activitate didactica
    • UPT
      • proiect la Sisteme timp-real - an V
      • proiect la Management de proiect - Master - cate un blog pentru comunicarea cu studentii
      • coordonare lucrari de licenta / masterat - mod de colaborare
    • Univ I Slavici
      • curs Multimedia - spatiu virtual de desfasurare eLearnTS
      • curs POO - spatiu virtual de desfasurare eLearnTS
    • Master Credis Bucuresti
      • curs Unix  - spatiu virtual de desfasurare eLearnTS
      • curs Linux - spatiu virtual de desfasurare eLearnTS
    • UMUC, USA
  2. Expert in proiectul Economia bazata pe cunoastere al MCTI, in echipa Finnish Consulting Group
  3. Colaborator in proiectul Leonardo HeLPS - studii legate de eLearning
  4. Derulare traininguri pentru firme prin Timsoft - acum curs online pentru Alcatel - spatiu virtual de desfasurare eLearnTS
  5. Proiecte europene la Timsoft
    • SUPERCOMET2 - Physible - workshop Noi tehnologii in educatie cu profesorii din 4  scoli partenere, facilitare comunitate Physible
    • OBELFA - scriere ghid Blended Learning, dezvoltare si facilitare 6 cursuri online pe Moodle( in colaborare )
    • Defeminization of Poverty - facilitare spatiu colaborare, coordonare dezvoltare si facilitare 4 cursuri online de antreprenoriat
    • ELF - facilitare spatiu colaborare, participare in scriere studii, ghid, dezvoltare si facilitare curs online pentru eTraineri
  6. Coordonare activitate Timsoft
  7. Cercetare
    • spre definitivare lucrare de doctorat eLearning
    • participare la 4 conferinte
  8. Carte
    • despre eLearning 2.0
  9. Bloguit - si despre cele de mai sus - in eLearningBlog
  10. si, si...

Prioritatile? Cei doi fii ai mei.

PS: Citesc in revistele sau site-urile pentru femei interviuri luate unor doamne / domnisoare in care sunt invitate sa povesteasca o zi din viata lor; de obicei nu lipsesc ore de shopping, clubbing, etc.

Ce bine ca pe mine nu m-a intrebat nimeni - intr-un astfel de context - cum imi organizez timpul; chiar ca n-am avea ce sa povestesc interesant - nici timp de window shopping nu am :-)

Posted by Carmen at 10:48:49 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


eLearningBlog la resurse EIfEL
10/03/06

Tocmai am gasit ca linkul spre sectiunea Open Source / Content a eLearningBlog este listat printre cele 30 de resurse propuse la EIfEL - European Institute for E-Learning.

--  voi reveni cu o prezentare a activitatilor EIfEL --

Posted by Carmen at 11:17:55 am into the following categories: eLearning in firme, LLL, Calitate in eLearning, ePortfolio


Despre Educatia Adultilor
10/02/06

Majoritatea participantilor la cursurile online sunt adulti.

Pentru un facilitator este important deci sa inteleaga cum abordeaza adultii invatarea, deci particularitatile Educatiei Adultilor. 

Ca trasaturi ale adultilor in abordarea procesului de invatare: 
  • autonomie
  • au o imagine clara a modului in care noile cunostinte le sunt necesare si cum vor sa le foloseasca
  • asumarea unui rol activ
  • orientare spre rezolvarea unor probleme practice, spre realizarea unui scop bine definit
  • cu experienta profesionala si de viata.

Toate acestea motiveaza adultul in participarea la un curs care ii ofera elemente utile profesiei, carierei. Motivarea trebuie insa sa fie intretinuta pe toata perioada cursului de catre facilitator, prin tot ceea ce concura la construirea procesului de invatare.

Un adult se implica in colaborarea cu ceilalti din grup, da dovada de echilibru, maturitate in interactiunea, comunicarea cu colegii. Implicarea este insa influentata de modul in care asteptarile ii sunt confirmate. 

Experienta anterioara a fiecarui participant duce la un schimb de know-how, la relevarea cunostintelor tacite. Spatiilor de discutii care sa prilejuiasca acest schimb de experienta - deschiderii, monitorizarii, animarii lor - facilitatorul trebuie sa le dea o atentie maxima. Invatarea este un act social, se produce de multe ori prin schimburi informale de opinii.

Cursurile se desfasoara intr-o maniera constructivista, centrata pe student. Profesorul trece de la maniera traditionala de transmitator de cunostinte, la cea de facilitator al construirii cunostintelor in echipa cu studentii, de manager al procesului de invatare, proces vazut ca o interactiune ghidata - Malcolm Knowles, Informal Adult Education, Self-Direction and Andragogy - http://www.infed.org/thinkers/et-knowl.htm

Intregul proces de invatare se realizeaza prin studii de caz, problem based learning, lucrul in grup. Participantii dobandesc nu doar informatii, ci cunostinte, acestea sunt legate de rezolvarea unor probleme practice.

Teorii ale invatarii afirma ca aprofundarea, retentia, succesul invatarii, depind intr-o masura prioritara de relatia dintre student si profesor, facilitator.

Asa incat tonul adoptat sa fie foarte deschis, apropiat, incurajator; la aceasta pot contribui si conferintele informale ale cursului. Un curs online se desfasoara in paralel cu evenimentele din viata fiecarui participant; astfel incat fiecare se va simti mai atasat grupului, daca le poate impartasi celorlalti crampeie din acestea.

Alte informatii:

Din cursul online pentru facilitatori dezvoltat si derulat la Timsoft

Nota: Din cand in cand, cate o firma mare doreste sa-si implementeze un program de eLearning; rar in urma unei evaluari a necesitatilor de pregatire si a specificarii unui mediu personalizat, des pentru ca da bine.

Si atunci, spre a-si justifica investitia ( exagerata ) si a putea organiza o licitatie, trimit specificatiile produsului unei anumite firme, la care instruirea la distanta a adultilor inseamna un training sincron, in care trainerul urmareste tot ce misca pe monitoarele participantilor - ca la gradinita.

Asa am mai primit astazi, ca si cerinte ale unui mediu eLearning, catalogul aceluiasi produs - oricum, incercam sa mergem cu propunerea noastra.

Posted by Carmen at 03:33:36 pm into the following categories: Cursuri online, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


La Timisoara, intalnire in cadrul proiectului ELF
09/23/06

De astazi, timp de patru zile, vom avea cea de-a treia intalnire din cadrul proiectului Leonardo ELF - E-Learning Facilitators: analyses of their different roles within different methodologies and approaches.

Elfii ce se intalnesc:
Fernanda, Roberta, Elisa ( IT ), Aneta ( BG ), Kirsten ( DK ), Arda ( NL ),
Carmen ( RO ), Pierre, Jerome ( FR ), Tomasz, Michael ( PL ).

Posted by Carmen at 08:55:29 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Nou tutorial la Intuite Virtual Training Suite
09/21/06

Un site pe care il cunosc de cativa ani, Intuite Virtual Training Suite ( initial RDN Virtual Training Suite ), prezent la Resurse eLearning in Europa, tocmai a publicat tutorialul Internet for Lawyers - util cred, lui Alin si Bogdan.

Tutorialele publicate de Intuite Virtual Training Suite sunt organizate pe domeniile:

  • Science, Engineering and Technology
  • Arts and Humanities
  • Social Sciences
  • Health and Life Sciences.
Posted by Carmen at 06:48:31 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL


European Qualification Framework
09/11/06

Comisia Europeana a adoptat la 5 septembrie un document important: propunerea European Qualification Framework, care va fi inaintata Parlamentului - via Leonardo Virtual Community News.

European Qualification Framework:

  • descrie 8 nivele de calificari, ce cuprind toate ariile educatiei formale si informale: universitati, educatia vocationala, cea a adultilor
  • ofera posibilitatea validarii educatiei informale si neformale
  • precizeaza criterii de calitate
  • se face recomandarea de adoptare de catre tarile EU pana in 2009.

"The draft recommendation foresees that Member States relate their national qualifications systems to the EQF (by 2009). It will therefore enable individuals and employers to use the EQF as a reference tool to compare the qualifications levels of different countries and different education and training systems, for example vocational training and higher education. The EQF will function as a type of translation device to make relationships between qualifications and different systems clearer."

Sper sa o faca si CNFPA.

Posted by Carmen at 09:38:56 am into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


RSS la elearningeuropa.info - si AgileRSS
08/02/06

Lansat in februarie 2003, cu un nou design in ianuarie 2005, site-ul elearningeuropa.info are acum si RSS.

Este o informatie utila pentru cei interesati de eLearning si care vor putea urmari mai simplu dinamicele proiecte europene in domeniu.

A doua informatie interesanta este ca pe pagina unde apar informatii despre ce este RSS si cum se poate face abonarea, apare si RSS Reader-ul romanesc AgileRSS - vezi si alte aplicatii romanesti pentru RSS / webloguri.

Posted by Carmen at 01:00:27 pm into the following categories: Despre RSS, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Afaceri pe Internet - si eLearning
07/27/06

Dupa o noua intalnire a bloggerilor bucuresteni, Radu Ionescu povesteste despre discutiile legate de afacerile online la noi.

Una importanta poate deveni eLearning - Timsoft este un exemplu si mai sunt si alte proiecte eLearning romanesti.

Posted by Carmen at 12:58:50 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati, Blogosfera romaneasca


Demarare cursuri ( gratuite ) de antreprenoriat la Timsoft - inscrieri
07/19/06

In aceasta luna, Timsoft va demara cursurile de antreprenoriat dezvoltate in proiectul Leonardo Defeminization of Poverty: The Balkans/Asia Minor e-Entrepreneur Project.

Cursurile sunt gratuite si se deruleaza pe parcursul unui an, in maniera blended: online si patru workshopuri.

Dupa parcurgerea tuturor modulelor si participarea la workshopuri se va primi o diploma europeana, a proiectului.

Programa apare mai jos:

Leaflet proiect

In limita locurilor libere, va invitam sa va inscrieti daca locuiti in Timisoara, Arad, Deva, Bucuresti sau imprejurimi, pentru a putea participa la workshopuri.

Mai multe detalii veti gasi pe site-ul central al proiectului Defeminization of Poverty.

Pentru alte informatii, sunt binevenite comentarii mai jos.

Carmen Holotescu
Director Timsoft

Posted by Carmen at 10:40:14 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL


Proiect ELF - Invitatie la completare chestionar eLearning
05/26/06

In cadrul proiectului Leonardo ELF- E-Learning Facilitators: analyses of their different roles within different methodologies and approaches, dorim sa analizam modalitatile formale sau informale prin care s-au pregatit cei care faciliteaza cursuri online.

Ii invit deci cu caldura pe cei cu o astfel de experienta sa completeze chestionarul
Questionnaire for e-tutors - Analyses of e-Tutor Training Processes.

Un mesaj aici indicand faptul ca s-a raspuns la chestionar si / sau un e-mail sunt binevenite.

Informatii despre derularea si rezultatele proiectului vor putea fi urmarite la eLearningBlog si pe pagina ELF gazduita la Timsoft.

Multumesc,

Carmen

Posted by Carmen at 06:59:10 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Programe MBA in Romania
05/25/06

Cover story-ului numarului din aceasta saptamana al Business Magazin se numeste Mitul Scolilor de Afaceri si face o prezentare si evaluare a programelor MBA din Romania.

Dintre cele existente, doar INDE are si cateva cursuri online.

Kavrakoglu Management Institute si Timsoft, in parteneriat cu o Universitate, intentionam sa demaram un MBA online anul urmator.

Posted by Carmen at 10:25:41 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Curs online pentru Alcatel
05/22/06

Incepand de astazi, timp de 4 saptamani, voi facilita un curs online pentru angajati Alcatel.

Vom avea cate o intalnire saptamanal, la inceputul fiecarui modul, pentru o scurta prezentare.

In rest, materialele, discutiile, trimiterea si analizarea exercitiilor se vor face online, pe platforma eLearnTS.

Este cea de a doua colaborare cu Alcatel, dupa trainingul de anul trecut, desfasurat insa in maniera blended.

Consider ca este un mare pas inainte, o astfel de firma importanta recunoscand avantajele desfasurarii online a unui curs.

Posted by Carmen at 07:12:12 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL


Intalnire la Timisoara cu partenerii din proiectul Defeminization of Poverty
05/06/06

In zilele de 4 si 5 mai, am organizat la Timisoara cea de-a doua intalnire cu partenerii din proiectul Leonardo Defeminization of Poverty: The Balkans/Asia Minor e-Entrepreneur Project - prima intalnire a fost la Istanbul.

Coodonat de Kavrakoğlu Consulting and Training Commercial Ltd din Turcia, proiectul are ca parteneri:

Alper, Arda, Murat, Yurdum, Leyla, Liliana, Panagiotis, Carmen si Dan au avut discutii legate de derularea proiectului, dar si vizite in frumosul nostru oras.

De succes a fost si prezentarea proiectului pentru organizatii care vor avea participanti la cursurile oferite prin proiect.

De asemenea trainerii care vor facilita cele 4 workshop-uri f2f au avut o sesiune de training cu Murat.

Incepand cu luna iulie, 100 de persoane vor participa la cursurile online de antreprenoriat - in scurt timp va fi posibila inscrierea pe site-ul Timsoft.

Leaflet proiect

Posted by Carmen at 09:56:39 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Intalnire la Patras in cadrul proiectului OBELFA
04/02/06

Dimineata voi pleca spre Patras, in Grecia, pentru cea de-a doua intalnire din proiectul Grundtvig OBELFA  - Open BlendEd Learning For Adults.

Voi prezenta metodologia blended de derulare a cursurilor din cadrul proiectului, la care am lucrat in ultimele patru luni.

Nota la sosire: Am ajuns, iata o imagine cu Rion-Antirion Bridge, luata de pe plaja din spatele hotelului. Alte imagini din Patras

Posted by Carmen at 12:24:40 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL


Grundtvig 3 Course - Open Distance Learning ? Teacher Training
12/15/05

The Grundtvig 3 Course - Open Distance Learning ? Teacher Training ( Reference Number: IT-2006-048 ) will be organized during 10 - 14 July 2006, in Urbino - Italy.

The objective of the course is to introduce the participants to considerations needed before successfully providing ODL. Focus will be on:

? the ideas and concepts of ODL
? pedagogy of ODL
? reusable Learning objects
? identifying and analysing needs and wishes
? looking at examples of best practice
? examining the components of ODL
? Evaluation, legal aspects and quality.

Participation fee:

1250 ? (all included: tuition, excursions, course materials, book, full-board). Only travel to and from Urbino is not included.

Registration and application for a grant:

If you want to apply for a grant it is essential to follow the following procedures:

1. Send an e-mail to training.2000@provincia.ps.it with your name, your function, your private address, the address of your institution and your fax number. Also give us a short description of your experience in ODL. You can do this by completing the form attached to this document and by sending by e-mail to training.2000@provincia.ps.it and / or by fax to +39 ? 0721-979988.

2. You will receive a statement from Kylene De Angelis (by fax and by post) if you have been accepted on the course (pre-inscription)

3. Request a grant application form from your national agency. You can find the address of your national agency on: http://europa.eu.int/comm/education/programmes/socrates/nat-est_en.html

4. Send the application, together with the pre-inscription statement to your Socrates national agency.

5. Deadlines for submitting the grant application are flexible depending on the country: ask your national agency!

6. If you receive a grant from your National Agency, immediately notify the course organisers: training.2000@provincia.ps.it. You will then receive the final letter of acceptance.

The course organisers:

This course, organised by Training 2000, is the result of the Grundtvig 1 project ?IAML?? co-ordinated by the Het Gemeenschapsonderwijs (Belgium ? Flemish Community). The partners are: Provinciaal Onderwijs (Belgium); Universiteit Antwerpen (Belgium); Odense Seminarium (Denmark); Training 2000(Italy); Universidade Aberta (Spain); Edinburgh University (United Kingdom); Pedagogick? Fakulta Ostravsk? Univerzity (Czech Republic); Eesti Taiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras (Estonia).

More information:

Contact: Elmo De Angelis or Kylene De Angelis
Training 2000 snc
E-mail: www.training2000@provincia.ps.it
www.odlexpert.net

Posted by Carmen at 09:04:13 am into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati, Notes in English


Interviu audio cu Jane Knight la Kineo
12/12/05

Va invit sa audiati interviul pe care buna mea prietena, Jane Knight de la e-Learning Centre UK, l-a dat pentru Kineo.

Subiectele abordate:

  • Introduction and Jane's tools of 2005
  • Trends of 2005: Informal, rapid, cheaper
  • Jane's e-learning bugbears: It's not a course!
  • 10 years after: What's still true about e-learning?
  • Informal learning: 80 per cent of the answer
  • Online communities: when and where?
  • Online communities: which tools and with who?
  • Podcasting: Old concept, new ideas
  • Free tools: Ideas and challenges
  • Jane's hopes and tips for 2006

via What's new to e-Learning Centre

A se vedea si Kineo free reports:

Posted by Carmen at 03:58:00 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, Termeni eLearning


Some Resources for the ELF Project
11/28/05

Some Resources proposed for the partners in ELF Project - "E-Learning Facilitators: analyses of their different roles within different methodologies and approaches"; coordinator Universit? degli Studi di Napoli IT:

Facilitators Competencies

Glossary of e-Learning Terms

Courses Evaluation

Posted by Carmen at 08:32:22 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, Termeni eLearning, eLearning in scoli/facultati, Notes in English



Carmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
  • Colectia de bloguri/RSS romanesti
  • Bloguri educationale romanesti
  • Bloguri business romanesti
  • My favourite eLearning blogs
  • Toate RSS urmarite
  • All RSS I read
  • marker  Blogs Tools
    marker  Powered by