English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Despre bloguri in revista Campaign
05/30/06

Andressa spune ca a citit in Campaign un articol bun despre bloguri.

La inceputul lunii martie, am raspuns la cateva intrebari legate de blogosfera romaneasca pentru un articol si credeam ca nu mai apare.

Voi merge si eu sa cumpar revista dimineata - acum e 1am; pe site-ul Campaign apare doar numarul pe aprilie.

In insemnarea de mai jos, redau raspunsurile mele - sunt intr-adevar curioasa sa vad daca ceva din ele au aparut in articol.

Update la 9 dimineata: Am cumparat revista.

Articolul este anuntat si in editorialul lui Cristian Manafu.

Intr-adevar, din lungul sir de articole despre bloguri - majoritatea prezentate in insemnarile din categoria Blogosfera romaneasca, "Blogul si strategia de comunicare" al Elenei Stancu este foarte bine documentat, dinamic, cu exemple de bloguri de publicitate, branding, romanesti si straine, interviuri cu bloggeri cunoscuti; articolul demonstreaza / concluzioneaza ca blogurile sunt o alta forma de media, pot crea / sustine branduri, comunitatea romaneasca este in dezvoltare.

Posted by Carmen at 12:53:08 am into the following categories: Bloguri in Business, Blogosfera romaneasca


Despre bloguri in revista Campaign; raspunsurile mele
05/30/06

Redau raspunsurile ce le-am trimis d-nei Elena Stancu, la inceputul lui martie:

Cand si cum a aparut bloggingul in Romania?

Un weblog sau blog este un site actualizat cu intrari ( insemnari, note ) ce sunt automat indexate si datate. De obicei, weblogul are o anumita tematica, iar intrarile sunt comentarii cu linkuri spre alte webloguri/resurse online.

Termenul de weblog a fost creat de Jorn Barger in 1997 ? vezi Weblog History - http://www.rebeccablood.net/essays/weblog_history.html.

Blogosfera este totalitatea weblogurilor; blogosfera este formata din comunitati de bloggeri, care se citesc/comenteaza reciproc.

Dupa ce 2004 a fost anul RSS-urilor si al weblogurilor, 2005, al podcasturilor, se pare ca vlogurile (weblogurile video ) vor deveni termenul de top in 2006.

2004 a insemnat si o conturare a blogosferei romanesti, acest fenomen a inceput sa ia amploare.

Nu as vrea sa dau o informatie incorecta, probabil au fost romani ce au scris webloguri si inainte de 2001; eu insa cunosc doar cateva ce sunt active din 2001. 2002 a adus crearea primei platforme romanesti de gazduire de webloguri - weblog.ro.

In prezent exista o paleta larga de aplicatii romanesti pentru webloguri si RSS - http://www.timsoft.ro/weblog.

Care este portretul bloggerului roman (are spending power, e trendsetter, early adopter..)?

Cate bloguri active sunt in Romania (estimativ)?


Asa cum exista programe de radio sau televiziune, ziare si reviste cu tematica diferita, la fel weblogurile acopera o paleta foarte larga de subiecte.

Weblogurile si RSS-urile constituire ceea ce se numeste World Live Web, partea de Web care traieste, se actualizeaza si valideaza. Daca motoarele clasice de cautare ( Google, Yahoo, MSN ) indexeaza informatia la 1-2 saptamani dupa ce a aparut, actualizarea de catre sistemele de indexare pentru RSS/webloguri se face in timp-real ( Technorati, nou aparutul Google Blog Search, Feedster, PubSub, IceRocket, Blogdigger, Blogpulse ).

Daca blogosfera globala cuprinde peste 29 de milioane de webloguri, in fiecare ora fiind create 70 de mii de webloguri noi - conform ultimului raport Technorati, blogosfera romaneasca cuprinde peste 10 mii de webloguri.

Weblogurile romanesti sunt foarte diverse, tematica poate fi gasita la Colectia de webloguri / RSS romanesti de la Timsoft - http://www.timsoft.ro/index.php?pagina=resurse9 :

webloguri_business(34)
webloguri_cultura(11)
webloguri_design(8)
webloguri_drept(5)
webloguri_educationale(21)
webloguri_foto(21)
webloguri_IT(77)
webloguri_jurnalism(11)
webloguri_personale(103)
webloguri_audio ( podcast ) (6)
webloguri_politica(12)
webloguri_sport(2)
foreigners_weblogs(6) - sa notam ca doua bloguri scrise de straini ce traiesc si lucreaza in Romania, apar pe pozitiile 2 si 5 la Most influential expat blogs in Central Europe -
http://www.timsoft.ro/weblog.

Consider ca la fiecare jumatate de an are loc o dublare a numarului de webloguri.

Weblogurile romanesti sunt mult mai putin numeroase decat in alte tari europene; in multe dintre acestea, accesul la Internet este facilitat de costuri mai reduse; sa nu uitam si de competentele tehnice necesare si dezvoltarea acestora prin programe specifice educatiei continue. De asemenea faptul ca in invatamant, profesorii sunt incurajati sa utilizeze aceste instrumente, sunt recunoscute ca parte a portofoliului, activitatii lor.

Chiar daca numarul este mai redus, apreciez calitatea multor webloguri romanesti, publicul pe care au reusit sa si-l creeze, comentariile/analizele pertinente pe care le publica, dinamica mai crescuta decat in alte parti.

Weblogurile sunt spatii neviciate de presiuni externe, informatiile prezentate vin din surse clasice, dar si de pe Internet si alte webloguri; sunt validate prin aprecierile cititorilor lor; un weblog care nu ofera informatii interesante, utile, va disparea prin faptul ca nu isi va gasi un public.

Global Voices Online - http://cyber.law.harvard.edu/globalvoices - este o initiativa a Universitatii Harvard, ce face ecoul weblogurilor de pe tot mapamondul - Romania a inceput sa fie auzita si aici.

Am notat in urma cu cateva saptamani, faptul ca profilul bloggerului roman e putin diferit de cel la nivel mondial - reiesit din survey Perseus - http://www.timsoft.ro/weblog; in blogosfera romaneasca ponderea barbatilor este mai mare decat a femeilor 70 fata de 30 %, iar autorii sub 20 de ani sunt intr-un procent mai mic decat cel din studiul Perseus; jumatate dintre autori au 20-29 de ani, iar proportiile celor peste 30, respectiv peste 40 sunt ceva mai mari decat in survey-ul Perseus, cate 8-10%.

Ultimele 2 luni au adus o dinamica deosebita a blogosferei romanesti.

Recent, Realitatea TV a inceput publicarea de podcasturi ( RSS-uri ) audio si video, iar in 22 februarie Dragos Novac si Radu Ionescu au deschis http://podcasturi.ro/ - apar la Colectie / podcast - http://www.timsoft.ro/ro/rss.php/cat/30.

Weblogurile de business, PR cresc ca numar si impact; de altfel, au avut o evolutie spectaculoasa in ultimele 6 luni - http://www.timsoft.ro/ro/rss.php/cat/12. Sunt oameni care au experienta in publicitate, marketing, cu notorietate, care au reusit sa devina voci puternice in blogosfera romaneasca si nu numai. Acum cateva zile, Dragos Novac a castigat cu @rgumente - http://www.argumente.ro, a doua editie European Weblogs Awards - A Fistful of Euros, sectiunea Southeastern European.

Tot mai multi profesori utilizeaza blogurile pentru a comenta resurse utile pentru studenti / elevi si pentru a dialoga cu acestia - webloguri educationale apar la http://www.timsoft.ro/ro/rss.php/cat/14. Weblogul reprezinta un portofoliu al activitatii, utilizat mult si in cercetare.

Weblogurile vor fi tot mai mult o sursa credibila pentru media clasica si jurnalistii ce vor scrie webloguri vor fi tot mai multi. Nume cunoscute pot fi gasite la webloguri jurnalism - http://www.timsoft.ro/ro/rss.php/cat/35, ultimele intrate fiind cele 5 gazduite de site-ul Evenimentului Zilei - http://www.evz.ro, cel deschis la Hotnews.ro - http://www.hotnews.ro si de Mircea Dinescu - http://www.aspirinaonline.ro/jurnal/.

Experienta Legaturi bolnavicioase nu va ramane unica - http://www.legaturibolnavicioase.ro/, si alti creatori vor comunica prin weblog.

De asemenea, se desfasoara in prezent votarea la concursul RoBlogFest - http://unapezi.fourhooks.com/blogwards_html, propus de Dragos Novac.

Care sunt weblogurile cele mai citite?

Numarul backlinkurilor - linkurilor spre un weblog - reprezinta de multe ori - si nu este foarte corect, nici complet - criteriul luat in considerare la intocmirea topurilor weblogurilor.

La orice moment, pentru orice weblog din Colectia de webloguri / RSS de la Timsoft - http://www.timsoft.ro/index.php?pagina=resurse9,  este posibil a avea informatiile despre numarul de linkuri returnate de motoarele de cautare - linkul i.

De asemenea se pot obtine topuri dupa linkurile Technorati si dupa PageRank.

Un top al weblogurilor romanesti - la inceputul lunii martie 2006, inscrise in Colectie, dupa numarul linkuri returnate de Technorati, apare mai jos.

Teo.eSuper RSS  i  6 1500
PR meets the WWW RSS  i  6 150
raduionescu.ro RSS  i  4 131
kiddo - personalitate in exces RSS  i  4 84
@rgumente RSS  i  6 79
totalitarianism today RSS  i  6 65
TTL RSS  i  5 65
feeder RSS  i  4 64
Perfectly Imperfect RSS  i  5 49
The Story Blog RSS  i  3 49
brandXpress Blog RSS  i  5 49
Una pe zi cu Novac RSS  i  4 44
Mihai Crasneanu (glowria) RSS  i  5 41
Halfway down the Danube RSS  i  6 39
Vlad Stan Blog RSS  i  0 39
Kit.blog RSS  i  5 38
[alex brie . net] RSS  i  3 38
fabrica de jucarii RSS  i  3 37
grafic RSS  i  4 37
Antonio Eram's Official Blog RSS  i  3 37
Words of a Broken Mirror RSS  i  4 36
eLearningBlog RSS  i  5 35
Bad or Good - Site romanesc cu si despre fotografie RSS  i  4 32
Strangers on the Net RSS  i  4 31
Posted by Carmen at 12:40:53 am into the following categories: Blogosfera romaneasca


Livada cu ... bloguri
05/29/06

Appletul HtmlGraph analizeaza elementele HTML dintr-o pagina si creeaza un graf - un exercitiu bun pentru studentii mei, de a studia codul.

via ZDNet

Mai jos este imaginea corespunzatoare eLearningBlog.

Imagini pentru diferite site-uri pot fi gasite la flickr, sub tagul flickr.com/photos/tags/websitesasgraphs - o adevarata livada de ... bloguri.

Ai plantat si blogul tau in livada?

Posted by Carmen at 02:48:03 pm into the following categories: Despre bloguri, TaggingTools


Proiect ELF - Invitatie la completare chestionar eLearning
05/26/06

In cadrul proiectului Leonardo ELF- E-Learning Facilitators: analyses of their different roles within different methodologies and approaches, dorim sa analizam modalitatile formale sau informale prin care s-au pregatit cei care faciliteaza cursuri online.

Ii invit deci cu caldura pe cei cu o astfel de experienta sa completeze chestionarul
Questionnaire for e-tutors - Analyses of e-Tutor Training Processes.

Un mesaj aici indicand faptul ca s-a raspuns la chestionar si / sau un e-mail sunt binevenite.

Informatii despre derularea si rezultatele proiectului vor putea fi urmarite la eLearningBlog si pe pagina ELF gazduita la Timsoft.

Multumesc,

Carmen

Posted by Carmen at 06:59:10 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Programe MBA in Romania
05/25/06

Cover story-ului numarului din aceasta saptamana al Business Magazin se numeste Mitul Scolilor de Afaceri si face o prezentare si evaluare a programelor MBA din Romania.

Dintre cele existente, doar INDE are si cateva cursuri online.

Kavrakoglu Management Institute si Timsoft, in parteneriat cu o Universitate, intentionam sa demaram un MBA online anul urmator.

Posted by Carmen at 10:25:41 pm into the following categories: eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


The world without Romania
05/24/06

Mai ales in zilele acestea, cu toate relele din jur, pe care ni le facem singuri, imi place sa privesc si asa ceva - The world without Romania - chiar daca scopul filmului este ... veti vedea la sfarsit.

Clipul apare deja in mai multe bloguri. Cele mai multe comentarii le-a primit In poiana lu Alecu.

Posted by Carmen at 09:22:48 am into the following categories: Diverse


Web-ul de azi si cel de maine - conferinte
05/23/06

Cele mai bune aplicatii ale web-ului la The Next Net 25 si Webby Awards; o analiza a tehnologiilor de azi si maine la Conferinta WWW2006 din Edinburgh.

Din pacate Tim Berners Lee nu prea tine ritmul proiectelor in care este implicat la Timbl's Blog.

Si neaparat sa urmarim si subiectele discutate la Facultatea de Informatica din Iasi, la Summer <Web /> 2006.

Posted by Carmen at 10:19:12 am into the following categories: Tehnologii Web, Web2.0


Curs online pentru Alcatel
05/22/06

Incepand de astazi, timp de 4 saptamani, voi facilita un curs online pentru angajati Alcatel.

Vom avea cate o intalnire saptamanal, la inceputul fiecarui modul, pentru o scurta prezentare.

In rest, materialele, discutiile, trimiterea si analizarea exercitiilor se vor face online, pe platforma eLearnTS.

Este cea de a doua colaborare cu Alcatel, dupa trainingul de anul trecut, desfasurat insa in maniera blended.

Consider ca este un mare pas inainte, o astfel de firma importanta recunoscand avantajele desfasurarii online a unui curs.

Posted by Carmen at 07:12:12 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL


Castigatorii Concursului de bloguri la Olimpiadele Comunicarii
05/19/06

Cine sunt castigatorii concursului de bloguri?

19 mai, orele 23: inca nici o veste despre rezultate pe site, in bloguri sau la Radio21; vedem maine dimineata.

20 mai, orele 18: din blogul Andressei - felicitari - si cautand cine a mai scris despre Olimpiadele Comunicarii, am aflat castigatorii:

Felicitari castigatorilor!

O galerie de fotografii de la festivitatea de premiere a pregatit George Hari Popescu.

Posted by Carmen at 11:09:12 pm into the following categories: Blogosfera romaneasca


Cafeaua de sambata si ... wireless in Piata Unirii
05/19/06

Klip Folio - RSS Reader

Nota: Daca Bloglines ramane optiunea pentru urmarirea RSS-urilor, klipfolio il folosesc pentru cele de prioritate maxima, incluzand RSS-urile cursurilor online ce le facilitez la un moment dat.

Voi profita maine de vremea frumoasa si de hot-spotul din Piata Unirii si imi voi bea cafeaua pe o terasa, incercand si sa lucrez putin.

Despre serviciul wireless disponibil de luni, pe site-ul Primariei, in Gandul, Cotidianul.

Hotspotul din Piata Unirii aduce o facilitate ce se pare ca se va extinde in curand si in alte puncte din oras.

De altfel, in Timisoara, UPT, UVT, aeroportul Traian Vuia, Eta2U in cladirea firmei, hoteluri ofera acces wireless - recent la Hotelul Reghina Blue, unde am organizat intalnirea din proiectul Defeminization of Poverty, se putea lucra la fel de bine din curtea interioara, hol, restaurant sau salile de conferinte.

Despre proiecte la noi:

 • sapte universitati: Academia de Studii Economice si Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu si Universitatea Petru Maior din Targu Mures au acces wireless prin prin programul Universitati fara fire lansat de Intel in 2004
 • hot-spot.ro
 • solutia cfree din Cluj, blog, anunt

Accesul la Internet prin wireless - free sau contra cost - este o facilitate oferita in tot mai multe locuri pe glob: in scoli, universitati, institutii, aeroporturi, restaurante, cafenele, parcari, malluri, biblioteci, hoteluri, restaurante, piete, parcuri, etc.

Directoare:

Posted by Carmen at 10:06:12 pm into the following categories: Tehnologii Web


Discutie la telefon despre eLearning
05/19/06

... si proiectele Timsoft, cu Cristina Moldovan, redactor social la Evenimentul Zilei.

De urmarit un viitor articol despre eLearning in Evz.

Posted by Carmen at 05:38:40 pm into the following categories: Diverse


Hoinarul pe web - Sorin - ii spune blogogenie
05/15/06

Intr-o insemnare inspirata - la fel ca majoritatea pe care le scrie, Sorin - hoinarul pe web - face o paralela intre cei ce 'dau bine' in poze sau pe ecran si cei ce 'dau bine' intr-un blog; de la fotogenie si telegenie, ajunge deci la blogogenie si enumera cativa autori de bloguri ce ar avea aceasta calitate - stiu sa te faca sa le astepti noile insemnari, sa-ti placa sa-i citesti.

"Daţi-mi voie să-i numesc blogogenici pe cei ale căror bloguri oferă ceva ?n plus faţă de informaţia scrisă, fotografiată sau podcastată. Ceva ce aş numi şarm sau, mai pe rom?neşte, farmec. Evident că impresia de şarm e subiectivă. E posibil ca mulţi să aibă alte păreri."

Cu doua luni in urma, intrebam Care sunt criteriile dupa care apreciati un weblog? si dam ca unul dintre criterii "...si mai ales, este diferit, are un ceva aparte, stie sa fie si informal, are umor"

Sorin i-a spus mult mai inspirat si simplu calitatii pe care o are si el: blogogenie.

Iata ca cineva s-a gandit si la termenul carisblogic.

Posted by Carmen at 04:14:26 pm into the following categories: Despre bloguri, Blogosfera romaneasca


Baschet de Europe Day
05/13/06

Tudor a castigat cu colegii sai de la Colegiul W.Shakespeare din Timisoara, Cupa Europe Day la baschet; mai jos, Tudor executand un slam.

Posted by Carmen at 12:28:13 am into the following categories: Diverse


Intilnire ELF la Aarhus
05/10/06

Ma aflu in Aarhus, in Danemarca, pentru cea de-a doua intalnire din proiectul ELF - e-learning facilitators, in care suntem parteneri din 9 tari.

Proiectul va dezvolta un ghid de pregatire de facilitatori, pornind de la competentele necesare, rezultate in urma unei faze de cercetare. Studiul, un glosar de termeni vor fi de asemenea produse ale proiectului. Mediul de colaborare este dezvoltat de Timsoft si va gazdui si componenta online din trainingul blended al facilitatorilor.

O reintalnire placuta cu Roberta, Elisa, Valentina, Giuseppe, Roberto, Anita, Aneta, Sofia, Pierre, Jerome, Ela, Tomasz, Kirsten, Birgitte - cu emotii de organizatoare.

Prima zi:
Stau la Cab Inn; dupa-amiaza vizitez Aarhus Domkirke; pe strazi, multe biciclete, unele cu roti verzi, ale municipalitatii, stau la dispozitia oricui are de facut un drum; studentii au manifestat la 1 mai pentru mentinerea examenelor de grup; universitatile vor parasi in curand cladirile vechi - studentii de azi sunt mai inalti cu 20 de cm fata de cei de acum 3-4 sute de ani.

Cab Inn Hotel Inside Cab Inn Aarhus Domkirke

A doua zi:
Prima intalnire de lucru are loc la ARoS - Muzeul de Arta; dimineata participa invitati implicati in eLearning in Danemarca; moderator este Ulrik Ramsing, fondatorul XiQ; majoritatea afacerilor XiQ se deruleaza in SUA, printre clienti numarandu-se Amazon, Barnes and Nobles; l-am intrebat pe Ulrik ce facultatea a terminat - niciuna, mi-a spus, are prea multe de invatat si firma a pornit-o in timpul liceului.

Incerc sa vad cat mai multe din sectiile ARoS; picturi amestecate cu obiecte cotidiene; 30 de recipiente pastrand un cal taiat in bucati - protest impotriva razboiului din Vietnam; imagini in timp-real cu o tanara din Australia ce doarme, cele 9 camere in care exponatele sunt ingemanari de lumina, sunete, imagini.

Workshop at ARoS Project meeting in ARoS Inside ARoS Spring in Aarhus

A treia zi:
Noile faze ale proiectului le discutam la Cab Inn, in sala de conferinte.

Seara, o vizita in port si cina la un han foarte vechi.

Project meeting in Cab Inn Conference room Cab Inn Hall seen from the Conference room Lunch In Aarhus Port

A patra zi:
Calatoria incepe dimineata devreme; la 6.02 - nici un minut de intarziere - trenul pleaca din Aarhus spre Copenhaga; in cele 3 ore si jumatate de drum, pot lucra pe laptop - deasupra fiecarui scaun sta cate o priza, privesc natura calda si orasele mici si cochete, traversez doua poduri aruncate peste mare. Dupa un zbor la Viena, cel de-al doilea ma readuce in Timisoara - cu soare, dar cu prea mult praf si masini ca sa mai incapa si biciclete.

Nota in 18 martie: Iata imaginile surprinse de Jerome, in zilele petrecute in Aarhus; Jerome scrie un blog foarte interesant CRI - Conseil, Recherche, Innovation.

Posted by Carmen at 04:02:57 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in scoli/facultati


Concurs de bloguri la Olimpiadele Comunicarii
05/09/06

organizeaza un concurs de bloguri, cu sectiunile:

 • blog de echipa
 • blog de cariera
 • blog personal
 • blog tematic
 • blog foto.

Rezultatele, apreciate de un juriu avizat - Antonio Eram - weblog.ro (  i  ), Mihai Seceleanu - Wall-Street.ro (  i  ), Vlad Stan - Vodanet (  i  ), Alin Zainescu - ComunicateDePresa.ro, Iulian Toma - AdPlayers.ro - se vor afisa in 19 mai.

Am inscris eLearningBlog ca si blog tematic.

Sunt inscrise si cateva bloguri pe care nu le cunosc - sa le vizitez si sa le inscriu in Colectie pe cele interesante.

Posted by Carmen at 02:07:12 pm into the following categories: Blogosfera romaneasca


Intalnire la Timisoara cu partenerii din proiectul Defeminization of Poverty
05/06/06

In zilele de 4 si 5 mai, am organizat la Timisoara cea de-a doua intalnire cu partenerii din proiectul Leonardo Defeminization of Poverty: The Balkans/Asia Minor e-Entrepreneur Project - prima intalnire a fost la Istanbul.

Coodonat de Kavrakoğlu Consulting and Training Commercial Ltd din Turcia, proiectul are ca parteneri:

Alper, Arda, Murat, Yurdum, Leyla, Liliana, Panagiotis, Carmen si Dan au avut discutii legate de derularea proiectului, dar si vizite in frumosul nostru oras.

De succes a fost si prezentarea proiectului pentru organizatii care vor avea participanti la cursurile oferite prin proiect.

De asemenea trainerii care vor facilita cele 4 workshop-uri f2f au avut o sesiune de training cu Murat.

Incepand cu luna iulie, 100 de persoane vor participa la cursurile online de antreprenoriat - in scurt timp va fi posibila inscrierea pe site-ul Timsoft.

Leaflet proiect

Posted by Carmen at 09:56:39 am into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Despre RSS si copyright, Blogosfera.ro, Luminitze.ro, WebBlog.ro
05/05/06

Abonarea la RSS-uri iti permite:

Intr-adevarar RSS inseamna Really Simple Syndication; este totuna insa cu a te transforma intr-o sursa de continut pornind de la continutul unor RSS-uri?

Sunt multe dezbateri pe tema RSS si copyright si lucrurile nu sunt inca foarte clare:

De curand au aparut la noi Blogosfera.ro si Luminitze.ro ( remarcate si de Gradina cu doi nuci, Elucubratii, Hoinar pe web ) care mixeaza RSS-uri romanesti si le afiseaza itemii in ordine invers cronologica; in plus, primul sistem si retine continutul RSS-urilor in BD proprie - daca afirmatia mea este gresita, rog sa mi se spuna.

Asemanator, clonele digg fac cam acelasi lucru.

Este drept ca si Colectia ofera RSS-ul itemi-lor recenti, ce pot fi afisati, dar este o facilitate in plus a directorului; de altfel, Colectia nu retine itemii RSS-urilor in BD.

Sunt o multime de servicii pentru RSS-uri de grup ce permit mixarea - pe care o inteleg in a-mi crea un RSS la care sa ma abonez sau pentru a oferi linkuri spre resurse valoroase pe un site al carui continut il creez.

A oferi insa ca si singur continut al unui site, continut produs de altii este corect?

30 septembrie 2006, orele 16: A aparut si WebBlog.ro - Ce e nou pe blogurile din Romania. Sigur multi va veti regasi blogul acolo - sunt prezente peste 100.

Vi se pare corect, mai ales ca site-ul este afiliat Google AdSense?

La orele 23, au mai ramas agregate 7 bloguri, din cele 105 - ce mai pot fi vazute cu google cache: Pagini iMedia Blog Revolutia Blogurilor Dragos Roua Cinemagia Catalin Tolontan Zoso Madalin Matica Succes Dublu Vizionar Cultura Vura Feeder Lucian Savluc Una pe zi cu Novac Timsoft HotNews Testat Textier Liviu Aica eFoto Kiddo Urban Furniture Gusti Roman Stelian Gorgan Blogoree AdArena Lucian Mateescu Vlad Stan Dragos Dehelean Constantin Cocioaba Web20 Sorin Tudor Alin Popescu Emi Gal PRwave Stefan Misaras Photos Radu Ionescu BookBlog Zmeu Adrian Toca Jobsessive Jurnalism online Varabiescu Gizmo Drept & Internet Blogu' lui Ispas @rgumente Testdrive Radu Dumitrescu Gadget Mania Dragos Tuta Alex Brie MetroBlog Ovidiu Ioanitoaia Metropotam Dan Dragomir Ionut Popa Ovidiu Caprita Dan Vartopeanu In poiana lu Alecu Vinul Employeescu Despre branding Simple Blog Claudiu Popa Letitia Gheorghe Copos Alex Mihaileanu Ionut Oprea Fluture Orlando Nicoara Time Out Bucuresti Foto Corner Wheels Vladimir Oane Alina Nemes .ro Filozofie Florin La Microfon Ana Pobleanu Stefan Tanase Blogu' lui Beldie Andrei Pandele Pahomi Multifunctionale Doru Panaitescu Gradina cu doi nuci The Bukresh Hoinar pe web Andressa Vivi Elena Netea Strada Arthur Verona Las Ca Merge Vlad Popa Ufo Andrei Vochin

3 octombrie: WebBlog a devenit un cuminte director de bloguri, nu mai are nici publicitate - pentru cateva zile insa, apoi s-a intors la punctul de plecare.

13 octombrie: tot mixare de RSS-uri face si Goobiz stiri; noiembrie 2007 - blogpedia.ro

ianuarie 2008: Bani cu AdSense pe continutul altora face si BlogLog.ro.

Posted by Carmen at 11:17:50 pm into the following categories: Despre RSS, Blogosfera romaneasca


Institute for the Future of the Book
05/02/06

Cand aveti un mic ragaz, explorati site-ul proiectului Institute for the Future of the Book de la Annenberg Center for Communication, University of Southern California, despre reinvertarea notiunii de carte, despre networked book.

Un simpozion virtual din 2001 - unul dintre primele ce le-am urmarit, organizat printre altii de Centrul Pompidou, avea o tema asemanatoare; puteti urmari discutiile online cu oameni de cultura, printre care Umberto Eco, ebook-urile publicate.

Posted by Carmen at 06:56:33 am into the following categories: Open Source / ContentCarmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by