English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Roblogomania in Revista Cultura
09/10/06

Am reusit sa-mi cumpar abia astazi Revista Cultura, desi noul numar il parcursesem online imediat dupa aparitie.

Dezbaterea Roblogomania - sau despre mania blogurilor in Romania, realizata de Teodora Dumitru si Catalin Sturza, merita citita cel putin pentru urmatoarele motive:

 • este cea mai ampla ancheta pe tema blogurilor, aparuta pana acum intr-o revista culturala
 • cei care isi exprima opiniile activeaza si in alte domenii decat cultura: educatie, IT, business
 • fiecare participant dispune de un spatiu generos de exprimare.

Mai jos apar cei care au formulat raspunsuri la cinci intrebari - a fost o onoare sa particip, prezentand multiplele fatete ale blogurilor, scotandu-le din zona voyeurismului sau terorismului soft ( vezi si insemnarea lui Florin Dumitrescu ); titlurile apartin realizatorilor dezbaterii, iar eu am selectat cateva fraze care mi s-au parut interesante:

 • Iulian Baicus - Blogurile sunt o strutocamila: "Sunt o modalitate de a dialoga cu cititorii mei, pe care ii pot contacta si ii voi contacta si prin intermediul revistelor culturale. Asa cum se intampla si cu cartile, e chestie de miracol sa dai peste un blog adevarat."
 • Adrian Otoiu - Despre bloguri si forta lor: "Blogurile care profita de aceasta caracteristica ( interactivitatea ) tind sa se apropie de comunitatile virtuale gen forumuri, grupuri de discutii sau bulletin boards. Cu o diferenta specifica insa: blogurile-cu-feedback sunt departe de democratia descentrata a forumurilor virtuale, ele fiind dominate de cate o personalitate marcata, de un meneur de jeu care decide care sunt temele de discutie si cand se pune punct unei dezbateri."
 • Florin Dumitrescu - Informatia e mai libera pe Internet, mai greu de controlat: "Cat priveste literatura pe bloguri, ar fi normal ca blogging-ul sa dezvolte un gen literar aparte, un gen memorialistic care sa isi traga forta din natura proteica si interactiva a medium-ului sau."
 • Lucian Popescu - Blogurile sunt un factor ce uzurpa discursul marilor interese: "Orice blog este integrat intr-o retea de bloguri si orice mesaj scris pe un blog este supus comentariilor si judecatilor cititorilor sai. Aceste trei atribute ? interactiunea, apartenenta la o retea si expunerea publica ? sunt atribute importante cand e vorba sa spui ce este un blog."
 • Sorin Adam Matei - 1% din bloguri iau 99% din atentia publica: "Pentru practicantii mai moderati ai acestui gen, printre care ma numar si eu, blogurile sunt o modalitate de scrie mai degajat si de a informa ?la firul ierbii? in continuarea, nu impotriva trendului general. E un fel de a fi convivial cu lumea ideilor, de a mai lasa morga la o parte. In fine, blogurile sunt si o forma de comunicare cu cei apropiati in vazul lumii. Poate fi o joaca, un ritual al replicilor amuzante si al parerilor excentrice."
 • Lucia Simona Dinescu - Bloguri, da! Izolare, nu!: "Un blog este o modalitate de cultura ?do-it-yourself?, de expresivitate individuala sau colectiva, care poate actiona inclusiv subversiv fata de creatiile institutionale, in special in sensul innoirii si spargerii de locuri comune si formule desuete."
 • Carmen Holotescu - Spatii neviciate de presiuni externe: "La inceput, un blog este ca o foaie alba de hartie ? si simplitatea deschiderii unui blog este apropiata de aceea de a-ti aseza in fata o foaie de hartie. La fel, si intr-un blog, si pe o foaie se pot asterne o diversitate de informatii, idei, comentarii, experiente, cunostinte. Deosebirea consta in faptul ca un blog este public, continutul sau actualizat este accesibil in timp-real celor care urmaresc si comenteaza blogul si, de asemenea, motoarelor de cautare specifice. Ca blogger, ai o independenta mai mare decat ca membru/ facilitator al unei comunitati online dezvoltate in jurul unui forum de discutii, iti poti fixa temele de reflectie, de studiu, de analiza."; apar si referiri la RoBloggersSurvey
 • Florin Lazarescu - A scrie live pe Internet: "...Despre toate aceste lucruri vreau sa scriu. In scurt timp am realizat ca exista si un interes al publicului pentru ceea ce scriu pe Internet. Am ajuns astazi sa am o medie de opt-noua sute de vizitatori unici pe luna. Ma intereseaza mai putin daca lumea va citi pe hartie sau pe ecranul monitorului. Mai important e ce, cum si cat citeste."
 • Radu Ionescu - Blogul te scoate din anonimat: "Blogul este in primul rand un instrument de branding personal, cu tot ce deriva de aici. Cand publici pe un blog, te pozitionezi intr-un anume fel, ca spiritual, glumetz, analist de business sau in orice alt fel. Indiferent daca au fost premeditate ca motive pentru lansarea unui blog, aproape intotdeauna se obtin efecte ce deriva din brandingul personal: oferte de joburi, interviuri, prietenii."
 • Cristi Neagoe - O amenintare pentru fostii sultani ai informatiei: "Blogurile sunt recipiente de informatie subiectiva cu acces public. Acest tip de platforma reuseste sa scurtcircuiteze traseul modern al informatiei, facand-o disponibila instantaneu si in cantitati enorme, neegalate pana in acest moment istoric. Ele modifica fundamental procesul de autorizare a mesajelor relevante, pana nu demult controlat in mare masura de Stat, Universitate si Mass-Media traditionala. Alaturi de miscarile opensource si copyleft, de structurile wiki si de web-ul semantic, blogurile participa la redefinirea cunoasterii ca informatie relevanta si la nasterea unei noi revolutii sociale."
Posted by Carmen at 07:46:49 pm into the following categories: Blogosfera romaneasca


O intrebare despre Technorati
09/10/06

Probabil ati observat ca la cautarea linkurilor spre un URL avand RSS, Technorati returneaza numarul total de linkuri si cel de linkuri unice ( site-uri ce contin linkuri ).

:: exemplu:

http://www.technorati.com/search/www.hotnews.ro afiseaza 3805 linkuri venite de la 311 site-uri

Pentru un URL fara RSS sau interior unui site cu RSS, se afiseaza doar numarul total de linkuri.

:: exemple:

http://www.technorati.com/search/www.hotnews.ro/statistici_articole.php afiseaza 7 linkuri - ce provin de la 2 site-uri ( bloguri )

http://www.technorati.com/search/www.agora.ro afiseaza 298 linkuri ( Agora nu are RSS, doar Agora News )

Pana in urma cu cateva zile, punand si parametru fc=1 se obtinea numarul de linkuri unice - nu mai este functional acum.

Nici cu Technorati API nu se pot gasi linkurile unice.

Stie cineva solutia pentru a obtine linkurile unice pentru un URL oarecare?

Posted by Carmen at 06:31:19 pm into the following categories: Despre bloguri, Search Tools


Discutii cu bloggeri in Bucuresti
09/10/06

Prima intalnire cu un blogger al carui blog il urmaresti si il apreciezi este total diferita de o prima intalnire cu o persoana necunoscuta.

Ieri, in Bucuresti, am verificat inca o data acest lucru, cand am avut placerea de a-i cunoaste pe Alex Ulmanu si Dragos Dehelean.

Nu a fost greu sa ne recunoastem in mijlocul unei piete sau al unui local - ne stiam pozele de pe blog, nu?

Conversatiile au putut curge firesc, le continuau pe cele de pe bloguri; si ne-am putut schita mult mai repede cateva planuri de colaborare.

A fost nevoie de prezenta unei timisorence in Bucuresti, pentru ca Alex si Dragos sa se poata cunoaste :-)

Cum fiecare dntre noi are cate un grup de bloggeri cu care comunica mai des si se intalneste - parti din aceste grupuri sunt comune - nu am imbunatatit ieri procentul celor care s-au intalnit cu alti bloggeri - de 27.57%, conform RoBloggersSurvey - ci doar l-am consolidat :-)

Posted by Carmen at 02:09:53 pm into the following categories: Blogosfera romaneascaCarmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by