English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
 • March 2023
  Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  <<  <   >  >>
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31    
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Articol despre eLearning in eFinance
01/18/08

Dan Cristian Barboi semneaza articolul eLearning - Educatie pe biti. Computerul aduce scoala mai aproape, in numarul decembrie-ianuarie al revistei eFinance.

Sunt mentionate opinii din cadrul firmelor Timsoft, Siveco si Softwin.

eFinance

Mai jos am trecut raspunsurile la intrebarile ce le-am primit de la autor la inceputul lui decembrie:

1. Descrieti-ne, in cateva cuvinte, portofoliul de aplicatii si solutii Timsoft in domeniul eLearning, mentionand cui i se adreseaza ele ( scoli, universitati, companii )?

Firma Timsoft SRL din Timisoara este o firma de software, training si consultanta, ce activeaza de 6 ani in domeniul eLearning.

Timsoft a dezvoltat medii de invatamant online si platforme de colaborare online, sisteme online pentru trainingul angajatilor - vezi Servicii.

Ofera cursuri online pentru universitati - Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Ion Slavici Timisoara, Universitatea Vasile Goldis Arad, Universitatea Bucuresti – Credis, firme - Alcatel, Siemens, persoane individuale.

Cursurile sunt din domeniile programare, sisteme de operare, web design, tehnologii Web2.0, consiliere in cariera, management / marketing, training de eTraineri.

Timsoft participa la proiecte de eLearning europene.

Firma a derulat de-a lungul anilor workshopuri online, unele internationale, pe teme eLearning - workshop1workshop2, a gazduit comunitatea eLearning.

Site-ul firmei este in acelasi timp un portal de eLearning si blogging: eJurnal, Resurse, Colectia de bloguri / RSS romanesti, coaguland in jurul eLearningBlog o comunitate a celor interesati de aceste domenii.

2. Prezentati-ne cateva povesti de succes in acest domeniu, cu contributia Timsoft.

Credem ca fiecare curs, proiect in care ne implicam este o poveste de succes.

In toate cursurile online pe care le derulam pe platforma eLearnTS proprie, acesta este deschisa spre tehnologii Web2.0, integrand blogurile facilitatorului si participantilor, resurse educationale deschise, colectii de resurse construite de participanti folosind sisteme de bookmark colaborativ.

Participantii sunt incurajati sa isi dezvolte o platforma proprie de invatare apeland la Web2.0, pe care sa o utilizeze pentru invatarea continua, pentru crearea unui portofoliu al activitatii, pentru colaborare cu practicieni din acelasi domeniu.

Timsoft s-a clasat la Premii TIC, categoria Proiectul cu cel mai bun continut educational:

    - in 2003 - in primii 10, cu proiectul Ceduconsult de consiliere scolara si profesionala
    - in 2004 - in primii 3, cu proiectul eLearning pentru Manageri.

In luna octombrie am incheiat patru proiecte europene Leonardo si Grundtvig, derulate pe parcursul a doi sau trei ani, toate cu rezultate deosebite.

Ma voi referi doar la OBELFA – Open Blended eLearning For Adults, in care alaturi de parteneri din alte sapte tari europene am dezvoltat cursuri si o metodologie specifica. 

Cursurile derulate de noi, legate de pregatirea eTrainerilor, Legislatia Internetului, Tehnologii Web2.0 in educatie, s-au bucurat de participanti activi si interesati din intreaga tara.

Avem o colaborare de durata cu cateva universitati in care cursurile online derulate sunt apreciate de studenti, in cadrul fiecaruia creindu-se o adevarata comunitate de invatare.

Pe o platforma dezvoltata de Timsoft, o importanta firma de asigurari si-a pregatit online peste 6 mii de colaboratori, care au incheiat asigurari de pensii private in toate judetele tarii.

3. Pe ansamblu, cat de dezvoltat este sectorul eLearning in tara noastra si ce masuri ar trebui luate pentru a creste accesibilitatea sa in randul populatiei si mediului corporatist?

Definitia agreata de CE pentru eLearning este:
„The use of new multimedia technologies and the Internet to improve the quality of learning by facilitating access to resources and services as well as remote exchanges and collaboration.”

eLearning este unul dintre elementele cheie ale programului CE i2010 si ale programului componenta Education and Training, adoptat de toate statele membre; programul Education and Training este implementat printr-o metoda deschisa de coordonare: statele membre sunt responsabile pentru organizarea sistemului de educatie formala si continua, fiind sprijinite pentru realizarea unui schimb de experienta in construirea politicilor, pentru realizarea unor indicatori comuni.

Programul Education and Training militeaza pentru dezvoltarea competentelor necesare intr-o societate bazata pe cunoastere: nu doar competente digitale, ci si creativitate, lucru in echipa, competente pentru rezolvarea problemelor practice. Este necesar un mediu educational deschis, flexibil, de calitate, accesibil tuturor.

Majoritatea statelor membre si a ministerelor educatiei incurajeaza si recomanda utilizarea resurselor educationale deschise, a sistemelor open-source, a noilor tehnologii colaborative Web2.0.

Pe site-urile MCTI, MEC, CNFPA nu prea veti regasi acesti termeni. Sper ca propunerile legate de TIC in invatamantul preuniversitar, propuse discutiei si care cuprind si aceste aspecte sa fie aprobate.

In Romania, majoritatea universitatilor, multe scoli si firme de IT, training, fundatii au participat si participa la proiecte europene de eLearning. Deci exista competente si produse dezvoltate prin aceste programe. Din pacate, multe proiecte nu mai continua dupa ce programul de finantare se incheie.

Exista de asemenea initiative sustinute guvernamental sau de administratia locala sau proiecte individuale ale universitatilor si firmelor.

Cele mai importante proiecte de eLearning romanesti pot fi regasite la Resurse Timsoft, sectiunea eLearning in Romania.

Cursurile online raman la noi insa mai multa o forma neformala de educatie.

MEC permite acreditarea cursurilor online, existand „Standardele privind utilizarea platformelor de invatamant electronic ( e-Learning ) in invatamantul la distanta”.

In ce priveste cursurile online dezvoltate de firme, acestea  nu pot fi acreditate prin Metodologia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor a CNFPA: "Furnizorii de formare care organizeaza programe de formare profesionala neconventionale, cum sunt invatamantul deschis la distanta, prin corespondenta, e-learning, etc, nu se supun reglementarilor de autorizare cuprinse in prezenta Metodologie."

Este deci necesara o aliniere a metodologiilor de acreditare la standardele europene, incurajarea acestor programe, a instruirii de facilitatori eLearning.

Posted by Carmen at 10:48:48 pm into the following categories: Proiecte la Timsoft, eLearning in firme, LLL, eLearning in scoli/facultati


Trackback address for this post:
http://www.timsoft.ro/weblog/htsrv/trackback.php?tb_id=967

Comments, Trackbacks, Pingbacks:


No Comments/Trackbacks/Pingbacks for this post yet...Comments are closed for this post.


Carmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by