English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
 • September 2022
  Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  <<  <   >  >>
        1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30    
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Concluziile Seminarului de la Arad
09/28/04

Saptamana trecuta, in 17-18 septembrie, la Arad, in organizarea Fac. de Informatica a Univ. de Vest "Vasile Goldis", s-a desfasurat editia a 2-a a seminarului international de e-Learning. De asta data focalizat pe Linux si tot ce inseamna Open Source Software. S-a tinut in romaneste, participarea internationala reducandu-se la romani de peste granita si la sprijinul unei firme din Erlangen. Au fost insa prezenti "linuxisti", cadre didactice si studenti din Iasi, Bucuresti, Tg.Mures, Cluj si Arad.

Lucrarile prezentate si programul seminarului pot fi vazute la http://www.uvvg.ro/simpozion/ , sau, intr-un prezentare mai simpla (dar mai accesibila ca viteza) la http://linux.itim-cj.ro/ Gasiti acolo si cateva impresii si chiar legaturi la albumul fotografic realizat de echipa de la Revista Linux360. Pe langa cuvantul de deschidere al Rectorului Universitatii si comunicatul de presa initial.

In cadrul seminarului a fost lansata o distributie originala de Linux, numita Decebal-Linux", realizata (de la zero) de doi studenti aradeni: Adrian Teodor (UVVG) si Calin Miclaus (UVT). Produsul, laudat de referenti, a fost distribuit pe CD participantilor, alaturi de prezentarea lui Decebal si de mapa de participant, cu ecuson, program si CD-ul cu lucrarile in format PDF. Pe langa Decebal-Linux s-au facut demonstratii de instalare si configurare si cu alte produse, in particular de configurare a unui cluster Linux, din mai multe PC-uri legate in retea, fara a afecta continutul discurilor respective (lector Dr.M.Marusteri, UMF Tg.Mures).

Legatura dintre OSS si e-Learning a constituit subiectul sesiunii despre mediile virtuale de instruire, cu precadere fiind analizate cele OS, operand sub Linux. Sesiune la care au contribuit esential Carmen Holotescu de la Timsoft si Roza Dumbraveanu de la IIC Chisinau.

Legatura cu instruirea in retea a fost subliniata si prin lucrarea "Linux ca platforma educationala", sustinuta de Dragos Acostachioaie, autorul mai multor volume despre Linux aparute in Editura Polirom. Dansul a fost un membru deosebit de activ al comitetului stiintific si a avut o contributie deosebita la succesul seminarului.

Una din temele centrale dezbatute acolo a fost: "Ce se poate face pentru ca, in loc sa se cheltuiasca atatia bani de la buget pe licente software, sa fie folosite programele publice cu surse deschise (OSS)?" Subliniindu-se importanta accesului la sursele programelor pentru invatarea informaticii si contributia OSS, intre altele, la stimularea creativitatii si cooperarii.

Prof.Matem.Dr.M.Jalobeanu
Organizator stiintific

Aparut si in Agora News, Internet Magazin

Posted by Carmen at 05:17:59 pm into the following categories: Evenimente, Open Source / Content


Trackback address for this post:
http://www.timsoft.ro/weblog/htsrv/trackback.php?tb_id=92

Comments, Trackbacks, Pingbacks:


No Comments/Trackbacks/Pingbacks for this post yet...Comments are closed for this post.


Carmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by