English

RoBloggersSurvey2008

marker  Blog/Categorii
marker  Arhiva
marker  Calendar
 • August 2022
  Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  <<  <   >  >>
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31        
marker  Cautare
marker  Ultimele comentarii

Rezultate RoBloggersSurvey2007

TPark - sistem de parcare prin mobil

eLiberatica - The Benefits of Open and Free Technologies Conference 2008

Proiectul Zestre pentru Europa Capsula Timpului

eLearningBlog este blogul lunii august la jurnalismonline.ro

Castigator la categoria Cel mai informativ blog
marker Pe bloguri despre bloguri

Juriu roblogfest 2008

JobShop Timisoara

eLearningBlog

Despre cat de concludenta va putea fi categoria Bloguri de la Trafic
12/05/06

Ca toti cei cu conturi la Trafic, am aflat si eu de noua categorie - Bloguri. Se pot inscrie bloguri, dar si sisteme de gazduire sau directoare, se pot trimite stiri despre blogurile inscrise.

Va ajunge un director mai important si mai concludent decat cele existente pana acum?

Eu spun ca nu.

Va prezenta o ierarhie a celor inscrise dupa numarul de vizite si atat.

Cate vor fi cele inscrise? Nu cred ca se va trece de 1500-2000 ( update in mai 2008: dupa 2 ani sunt 3000, fata de mai mult de 100 mii in blogosfera romaneasca ).

Nu va fi nici macar o masura a blogurilor active.

Ca sa te poti inscrie trebuie:

 • sa ai pentru blog un domeniu propriu si
 • sa fi dispus sa-ti faci public traficul.

eLearningBlog nu-l voi putea inscrie, fiind gazduit intr-un director la timsoft.ro. La fel, nici Colectia.

Daca revedem ce sisteme de gazduire folosesc blogurile romanesti - ne putem face o imagine a blogurilor ce se vor putea inscrie.

Ma voi referi la sistemele de gazduire cu cele mai multe bloguri:

Care este opinia voastra referitoare la cat de cuprinzatoare si concludenta va deveni categoria Bloguri?

Nota in 8 decembrie: cele peste 100 de bloguri romanesti gazduite la wordpress.com nu pot fi adaugate, intrucat nu poate fi inserat scriptul Trafic; spun aceasta dupa ce am incercat sa inscriu Capsula Timpului. Cautarea wordpress.com la Trafic - Bloguri returneaza 0 rezultate, iar blogspot.com - 80.

Posted by Carmen at 08:24:36 pm into the following categories: Blogosfera romaneasca


Trackback address for this post:
http://www.timsoft.ro/weblog/htsrv/trackback.php?tb_id=710

Comments, Trackbacks, Pingbacks:


Comment:

nu cred ca aparitia acestei rubrici va schimba prea multe. o sa fie doar un instrument de reclama pentru unii. la ora asta, google analytics isi face treaba foarte bine pentru mine si nu vad de ce sa-l schimb sau sa iau un sistem in plus.
poate ca un punct bun pentru noua categorie: vor fi oameni care vor afla prima data ca exista bloguri, poate vor da click pe categorie, vor citi si vor incerca sa-si faca si ei unul.
legat de cat de concludent va fi: aici totul e relativ. pentru mine nu e relevant nici technorati pentru ca eu am o alta definitie a calitatii si cred ca ea poate genera uneori cantitate (trafic in cazul blogurilor) dar ca nu este obligatoriu ca si cantitatea sa genereze calitate. pentru technorati, inlocuieste cantitate cu influenta si ai aceasi ecuatie.

Posted by: trustman [Visitor] on 12/06/06 @ 23:21
http://viorel.opiniontek.com
Comment:

s-a trezit si trafic.ro: exista bloguri! Ca si instrument de contorizare am incercat si eu sa pun trafic.ro sau statistics.ro pe stilxxi.ro/blog/, dar este un subdomeniu, deci nu te lasa. In cele din urma, statcounter-ul este la dispozitie, gratuit, dar cu limitari. Deci... ti'l recomand! :)

Posted by: stilxxi blog [Visitor] on 12/07/06 @ 15:49
http://www.stilxxi.ro/blog
Comment:

Buna,

Multumesc pentru comentarii.

Oricum ar fi, trafic ramane un director de referinta pentru site-uri romanesti.

Dar nu va putea inscrie prea multe bloguri, din cauza subdomeniilor pe care multe sunt gazduite; imaginea trunchiata va fi luata insa de multi ca imaginea reala.

Vad ca statistici.ro nu a inclus inca noua categorie.

Numai bine,
Carmen

Posted by: Carmen [Member] on 12/07/06 @ 19:32
http://www.timsoft.ro
Comment:

Nu ma gandisem la problemele astea inainte.

Intr-adevar este incorect sa nu poti inscrie un subdomeniu.

Totusi Trafic va continua sa conteze. Pentru ca este un brand puternic (orice jurnalist care va vrea sa vada "cele mai populare blog-uri" va intra intai pe trafic.ro).

Poate isi schimba totusi sistemul de acceptare (daca se poate asta).

Posted by: Dragos Dehelean [Visitor] on 12/08/06 @ 00:43
http://www.dragosdehelean.ro
Comment:

Dragos,

Da, asa zic si eu, imaginea trunchiata va fi luata drept cea reala.

De fapt, oricum pana acum in presa, rar s-a vazut padurea ( blogosfera ) din cauza catorva copaci ( bloguri ).

Traficul nu este criteriul unic de apreciere - poti avea multi alti cititori ce te urmaresc doar prin agregatoare / RSS Readere, cum nu sunt nici linkurile Technorati, criteriul suprem de apreciere.

Carmen

Posted by: Carmen [Member] on 12/08/06 @ 07:43
http://www.timsoft.ro
Comment:

Trafic cam simte in ceafa concurenta si in ultimul timp au mai copiat cate una alta de la www.statistics.ro . Daca vrei sa iti inscrii blog-ul in statistici dute la statistics.ro ca ei accepta pe toata lumea si au de 5 ori mai multe rapoarte decat trafic si sunt si confidentiale ;)

Posted by: Mihnea [Visitor] on 12/13/06 @ 11:12
Comment:

Mihnea,

Multumesc pentru comentariu.

Am scris insemnarea incercand sa explic cat de cuprinzatoare ar putea fi categoria de la Trafic, nu neaparat gandindu-ma la blogul meu.

Nu cred insa ca la statistics se pot inscrie subdomenii - ma voi uita, multumesc de sugestie, si daca am timp voi face o evaluare similara.

Carmen

Posted by: Carmen [Member] on 12/13/06 @ 11:52
http://www.timsoft.ro
Comment:

Buna la toata lumea,

Sincer mi se pare o idee buna aceasta categorie pe care trafic.ro a adaugat-o, cand mi-am facut prima data blogul am ajuns si la capitolul inregistrare pe trafic.ro, iar in momentul cand am fost pus in situatia de a selecta o categorie am cazut oarecum pe ganduri...

Concluzia generala este ca au facut un pas inteligent in alegerea acestei categorii.

Cu respect, Razvan C

Posted by: Razvan [Visitor] on 12/18/06 @ 11:30
http://razvanc.uv.ro
Comment:

Buna, Razvan, multumesc de mesaj.

Este intr-adevar o initiativa buna, doar ca nu pot fi cuprinse multe bloguri, asa cum am prezentat mai sus; imaginea este partiala si totusi va fi considerata un reper de multi, din cauza notorietatii binemeritate a lui trafic.

Carmen

Posted by: Carmen [Member] on 12/18/06 @ 12:03
http://www.timsoft.ro
Comment:

weblog va avea functie de inscriere automata in trafic.ro sectiunea Bloguri a tuturor blogurilor create. Ideea unei categorii separate a fost a noastra, acum luptand cu scoaterea serviciilor de blogging de acolo (ceea ce mi se pare firesc).
Inscrierea este automata dar utilizatorii pot opta pentru ca traficul sa nu se contorizeze, in cazul in care nu doresc ca datele lor sa fie publice.

Posted by: Antonio Eram [Visitor] on 12/21/06 @ 22:00
http://antonio-eram.weblog.ro
Comment:

eu sunt prea nou in treaba asta cu blogurile...;) am venit oare prea tarziu !? Stiu ca am pierdut mult teren sau trebuie sa zic: stiu ca am de recuperat mult ? ;) ... chiar acum ma uitam pe google si am dat un search dupa un nume care mi'a "sarit in ochi" ca sa zic asha "manafu" si la rezultate concludente: 422 ... bun, dau si dupa "byrev" rezultate concludente 421 , bine.. in fine asta poate ca nu este relevant (poate din cauza ca am castigat cam 8000 de pagini in plus la cautare in 10 zile ... ping ping ping... poate de aia)

Acum am tras si eu cu ochiul pe trafic.ro sa vad ce e cu sectiunea asta noua... sunt cateva bloguri acolo , nu foarte multe dar sunt ! Si repede am dat sa vad "manafu" .. media e undeva la 300 / zi... bunicel dar de departe foarte bun. Bloguletu meu are doar ~ o luna si am cam juma din traficul ala, nu prea am timp de el ca ma pus dreaq de am mai facut unu pe roportal unul pe blogspot (care se pare ca e foarte puternic in trafic, nu are mai mult de o saptamana si cred ca e la 300 / zi unici !) recunosc ca ala'i facut ca poarta de intrare ptr cateva din siteurile mele!

in general insa nu conteaza ca am 1000 unici daca am doar 1 click de la ei prin site... si nu mai vin inapoi... nop. Prefer sa am 200 dar 3-4 clicuri... Am site cu o medie de 150 unici pe zi in crestere (e foarte nou , cam juma de luna) si media este de 8 clickuri per vizitator.. au fost zile si cu 12 / vizitator! Sper sa nu creasca prea rpd numarul asta de vizitatori ca'mi pica hostingul :)- deja estimez un trafic de 4-5Gb/luna

in fine nu ma intere ce fac altii... eu incet incet prefer sa ma despart de trafic.ro si neogen (deja am inceput cu unele) , nu'mi foloseste la nimik bun. Adica daca a'si avea din partea lor cate un vizitator/zi ar fi bine !!! Momentan ma bazez in mare masura pe Top66.ro pentru ~ 20% din traficul pe siteurile mele (minore asa cum sunt ele) insa incepand de la anul o sa renunt si la TOP66 pentru ca traficu'l am doar daca's listat in prima pagina pe categorie si asta daca am pop'upul ala stresant de la ei, si din experienta nu e bun ptr vizitatori sa'i stresez cu un butotn cu click-me click-me vot-me!

numai bine si sarbatori fericite !!!

Posted by: byrev [Visitor] on 12/27/06 @ 20:28
http://www.blog-u.net
Comment:

Am testat la statistics.ro sa vad daca se pot inscrie subdomenii si functioneaza perfect. Iar in cod am descoperit optiunea sectiuni si conversii ce iti permite monitorizarea unui anumit modul al site-ului exemplu un forum sau blog dintr-un site. Mai multe detalii aici : http://forum.statistics.ro/viewtopic.php?t=30

Posted by: Mirel [Visitor] on 01/21/07 @ 00:28

Comments are closed for this post.


Carmen Holotescu
Director Timsoft
Activitati curente
Despre acest blog

marker  Sindicare
marker  Microblog

cirip.ro - microblogging

marker  BlogRoll
 • Colectia de bloguri/RSS romanesti
 • Bloguri educationale romanesti
 • Bloguri business romanesti
 • My favourite eLearning blogs
 • Toate RSS urmarite
 • All RSS I read
 • marker  Blogs Tools
  marker  Powered by